Záhradníctvo Limbach



host - 91.196 (?)
18.9.2024 11:30

234.12-a teď něco k řešenému olivovníku:

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 91.196 (?), 17.9.2024 13:00

Důvěřuj, ale prověřuj. Stěžovatel hodně napsal, foto nedal, reklamací pohrdá. Nepřikloním se tedy slepě na jeho stranu. Při letmém náhledu na stránky f., která je propírána vidím zboží s jeho popisem-např. i věk dřevin, který je jeden- dva roky. A zadavatel už bude mít úrodu čítající více kusů. Některé stromky v době nákupu, začátku růstu na stanovišti vykazují jiné vzhledové charakteristiky než budou za rok, dva. Co když se pak ukáže, že to bylo ok, omluví se? SPCH

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.9.2024 13:07

Nevím, o jakém prodejci píše pan 236.1, ale Spomyšl praktikovala dříve to samé. Pokud mi prodejce napsal, že vrátí peníze, tak jsem mu odpověděl, že nechci peníze, ale odrůdy, které jsem si objednal. Podařilo se to jen jednou, když Spomyšl dodatečně poslala ještě jeden stromek velmi rané broskvoně Rich May. Bohužel stromek byl poslaný pozdě na jaře a neujal se. Nyní už nabízejí slevu na další kupované stromky. Písemná reklamace je jednodušší, horší je dohadovat se s prodejcem osobně. Pan Hlavatý zažil něco podobného v Klivii BA, kde byl na něj jakýsi "pánko" nezdvořilý. Škoda Klivie BA. Stromky měli sice velmi drahé, ale sortiment byl zajímavý. Spolupráce skončila zasláním "černého" zřejmě od mrazu spáleného Vistarichu, ale předtím byly stromky velice slušné. 

                     
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1894) - 23.172 (?), 17.9.2024 14:44
to je těžké, pane SPCH. Zakladatel vlákna: 1. ví že jen on má pravdu a jiné možnosti nepřipouští 2. Ví, stoprocentně, že Limbach ho podvedl a zaštiťuje se expertem na olivovníky z Řecka, kterého zná jen on 3. Chce o podvodu přesvědčit co nejvíce lidí, aby při nákupu u prodejce byli ostražití. Nebo aby raději rovnou u něj nic nekupovali. 4. O žádnou diskuzi zakladateli vlákna vlastně nejde. Pan PP se k příspěvku už na začátku diskuze vyjádřil zcela jasně a já s ním souhlasím. My zakladateli diskuze nějakou radou nepomůžeme, on ani o žádné rady nestojí, snad jen, kdybychom ho podpořili v jeho jednání. Walter
                     
host - 246.140 (?), 18.9.2024 7:36

Pan Walter, buď nečítate diskusiu pozorne, alebo zámerne podsúvate čo som nikdy netvrdil. To čo mi prisudzujete v štyroch bodoch nie je pravda. Skúste prejsť všetky moje príspevky, aby ste sa presvedčili.

1. Čo presne myslíte pod pravdou? Spomenul som, že celú pravdu zatiaľ nevie nikto. Najskôr v novembri sa dozviem o akú odrodu ide. Ale len za predpokladu, že je gréckeho pôvodu. Ak je odroda z inej krajiny, známy ju nebude môcť stanoviť. V tomto bode neviem ani akú inú možnosť mám podľa Vás pripúšťať. Tá sadenica nie je to, čo má byť olivovník sorty Galatsaniki. Alebo ste mysleli púčikovú mutáciu? Áno tento jav jestvuje v rastlinnej ríši. Ale pravdepodobnosť je aká? Ide o mimoriadne vzácny úkaz, veľmi zriedkavý. Veríte, že zmutoval práve bazálny výhonok na sadenici, ktorá mi prišla? 

2. Ak nemám veriť profesionálnemu gréckemu pestovateľovi olív, tak komu teda? Možno máte v sade nejaké české odrody ovocných stromov. Predstavte si, že nejaký Estónec o Vás povie, že nepoznáte Solanku, Bohemiku, Rubín, Melodiu, Jaderničku moravskú, Moravskú jarabinu, že o nich nemáte vôbec šajnu a ani len neviete ako vyzerajú. 

3. Nikoho nepresviedčam. Od začiatku píšem o sebe a o tom, že každý sa rozhoduje sám, čo si u koho kúpi. Stále podotýkam, že nik nemusí zohľadňovať pri nákupoch moju skúsenosť. Popritom som vyzval ľudí, aby prispeli aj dobrou skúsenosťou. Len tak sú diskusie vyvážené a každý čitateľ sa môže ľahko zorientovať v tom aký je ktorý predajca. 

4. Za každý deň som napísal viac než Vy za týždeň. Pri toľkom čase investovanom do diskusie mi nemôžete prisudzovať, že nestojím o výmenu názorov. Rešpektujem každý názor, ak je to napísané rozumne, vecne a s ohľadom na tému. Skôr z Vás mám dojem, že by ste si veľmi priali, aby diskusia skončila čím skôr. 

Pán PP je z rovnakej kategórie ako Vy. Nechcete, aby sa na internete objavovali informácie o falšovaní odrodovej príslušnosti sadeníc. Sme 20 rokov v únii a túto špecialitu sa z nášho záhradníckeho trhu stále nepodarilo vykoreniť. Aj zásluhou Vás, pána PP a ďalších podobne motivovaných ľudí tu tento neduh zrejme zostane aj ďalších 20 rokov.

                     
host - 234.12 (?), 18.9.2024 10:15
PP, PZP, Waltr... to jsou diamanty. Bohužel falešné...
                     
host - 91.196 (?), 18.9.2024 11:30

234.12-a teď něco k řešenému olivovníku:

                     
host - 234.12 (?), 18.9.2024 13:58
Klobouček, SPCH! Tím, že jste za dvojtečkou nenapsal NIC, převýšil jste obvyklou úroveň svých rádobypříspěvků o 100 procent... Protože NIC je mnohem víc, než ty vaše bláboly... Jen tak dál!
                     
host - 91.196 (?), 18.9.2024 16:18

Já nemůžu za to, že vám nedošlo, že ta dvojtečka patří vám, promarnil jste příležitost napsat něco k tématu-a nezapomeňte si zase vzít léky, zdá se, že se bez nich neovládáte, tak ať sobě, nebo někomu ve vaší blízkosti neublížíte víc, než psaním pitomostí tadycheeky.

                     
host - 234.12 (?), 18.9.2024 17:55
No, vy nemůžete za víc věcí, SPCH... A máte pravdu, po každém vašem příspěvku to chce tabletku... Jste mistr světa v mlácení prázdné slámy. Ale snaživý, to jo...
                     
host - 249.46 (?), 17.9.2024 15:57

Pre pisateľa SPCH. Diskusia sa dosť rozrástla. Poniektorí si ju očividne neprečítali pozorne od začiatku, no reagujú. Pozastavujú sa nad tým, čo som už v príspevkoch podrobne vysvetlil. 

Viem, že diskusie okrem záhradníkov, teda klientov čítajú aj tí, ktorí stromčeky predávajú. Zaujímalo by ma kto sú ľudia, ktorí reagujú podráždene na neškodnú diskusiu založenú pre ľudí, s cieľom upovedomiť ich aby, boli pri istých nákupoch opatrní. A vôbec aký je dôvod na toto reagovať odmietavo? Je to ako osadiť k zradnej vode tabuľu o riziku kúpania sa a dočkať sa za to vlny kritiky.

Myslím, že nie je ani trochu rozumné spochybňovať nesprávnu odrodovú príslušnosť sadenice. Mám ju stále u seba, už aj s plodmi. Takže obhajovať jej odrodovú pravosť je zbytočné. Grék má rozumu za všetkých. Vedel, prečo si ju mám ponechať a nezahadzovať ju.  

Reklamáciami som nikdy nepohŕdal. Každý pozná najlepšie cenu svojho záhradníčenia a preto podporujem každého človeka v tom, aby svoje rastliny v prípade nutnosti reklamoval. Neodporúčam nikomu, aby to riešil paušálne ako ja, že nesprávnu odrodu vyhodím a považujem ju za prirodzenú stratu rastliny v zbierke, vec vo vzťahu k predajcovi je tým uzatvorená a bodka.

Som toho názoru, že človek by sa mal riadiť rozumom a uprednostňovať dlhodobý úžitok pred krátkodobým. Lebo nejde o jednu falošnú sadenicu. Problém je systémový. Majitelia vrúbľových matečníc, škôlkari, majitelia záhradníctiev, vývozcovia a dovozcovia sadeníc sa asi nechcú zmieriť s tým, že nič nepotrvá navždy. Raz príde všetkému koniec. Aj tomuto stavu, keď sa podvádza klientela ešte aj v tomto roku 2024 a plánuje sa klamať ľudí aj ďalej. 

V západných krajinách sa každý kto žije z rastlín obáva, aby niečo hoci len náhodou nezbabral, lebo stratí dobrú povesť a doslova skončí. V našom zemepisnom priestore sa bez obáv podvádza, lebo prostredie je nastavené tak ako je. Že poškodený klient je dokonca atakovaný za tak neškodnú vec že oboznamuje iných ľudí o neveľmi dobrej skúsenosti. A už sa dočká aj rečníckej otázky či je pripravený ospravedlniť sa svojmu predajcovi ak zázrakom dôjde k obráteniu Šaula na Pavla. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika