Zapraveni pisku do zeminy
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 109.116 (?), 5.5.2014 15:07
A nyní od teorie k praxi: Loni na podzim mi zbyla asi dvě vrchovatá kolečka říčního písku, mírně znečištěného zeminou. Nevěděl jsem co s ním, tak jsem ho vysypal na starý kompost, který jsem měl v plánu letos na jaře rozvozit po zahradě. Vznikla na něm vrstva asi 3-5 cm písku. Říkal jsem si, že jak ten kompost budu postupně lopatou odebírat, písek se s ním promísí a "zmizí" v něm. Jenže k rozvozu kompostu z časových důvodů nedošlo. Přátelé, divili byste se, co na tom kompostu během dubna a pěti květnových dnů stačilo narůst za trávu, aniž bych ji tam vysil. To není snad ani tráva, ale přímo obilí! Křoviňák se pořádně zapotí, až to bude sekat. Nádhera!
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.22 (?), 10.9.2018 12:47
Dobrý den, prosím o radu. Pro pozemek cca 150 m2 prosáté a prokypřené ornice chceme přidat písek. Je mi nabízen písek betonářský a písek křemičitý. Který je vhodnější? Naše půda je bez jílu. Jaký poměr písku s ornicí použít? Jaké trávníkové hnojivou nejlépe použít? Děkuji za pomoc. Irena Kohoutová
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.10 (?), 10.9.2018 20:50
Nevim co tu resite pisek se pridava kdyz je jilovita puda v za
hradkarskych potrebach mate mnoho travnikovych hnojiv staci zajít do obchodu urcite vam poradi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 10.9.2018 21:23
Jestli to nemáte daleko do Skaštic u Kroměříže, tak tam je možno koupit kval.trávníkářský substrát-ten písek tam je taky! SPCH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 11.188 (?), 11.9.2018 8:07
Je mi nabízen písek betonářský a písek křemičitý. Který je vhodnější?
Teoreticky jistě oba.Betonářskýž je praný (v podstatě droboulinký kačírek), křemičitý (do zámkové dlažby) zase drahý. Proto bych volil ten třetí - kopaný na omítky a zdivo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.190 (?), 11.9.2018 8:33
Ono to s tím kopaným není tak jednoznačné.To může být taky dost hlinité až jílovité.Vůbec se tady špatně radí, protože nevíte odkud kolikrát ten dotaz přichází.Jestli z lokality od České Lípy kde bílý písek je a nemusí být tedy drahý.Já jsem jednou zvolil betonářský písek, který obsahoval malé kamínky a už nikdy bych to neopakoval.Je to v černozemi ošklivé hlavně po dešti.Samý kamínek.Pak jsem objevil u nás pískovnu, kde mají jemný betonářský písek (ted bez jílu)a to je ono.Tam kamínek nenajdete.Takový doporučuju.Hledejte ho v boxech na betonárkách, v kompostárnách, stavebních dvorech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |