Zakalená voda v jezírku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.62 (?), 13.2.2009 19:57
To co jste poslal není jen čistý vortex :) je to celá filtrace, voda opouští vortex a je rozváděna po zbylých 4 částech, které doplnují ten čtverec, nevím jaké náplně se dodávají, ale v podstatě tam můžete dát co chcete, tedy můžete mít biofiltraci, mechanickou atd...
Mimochodem to je AL Center Vortex, ne?:)
|
|
|
|
|
|
|
tktz - Stříbrný Zahrádkář (126) - 169.122 (?), 13.2.2009 20:13
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.62 (?), 14.2.2009 11:37
Já myslím, že by jste docela dobře vystačil s tím, že byste použil více spodních výpustí, každá by šla do svého vortexu, na těch 17m3 bych to viděl tak na 2-3 minimalne, kazdou z nich potom do vlastniho vortexu, pak do biofiltrace a na konci je může hnát jedno nebo více čerpadel, každopádně oproti AL Center Vortexu ušetříte tak 50% otázka je, jestli máte dost prostoru atd. Btw, ty Vortexy se dají postavit třeba z 200l sudu, návod jak na to najdete v "doma dělané filtrace"
Možná bych zkusil koiphen, nebo vám snad poradí p. Hrkal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.62 (?), 14.2.2009 21:07
Promiňte, vy jste ten s těmi kachnami? Já myslel, že se jedná o rybník pro koi :), nevím, kde jsem to vzal:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?), 16.2.2009 9:25
Spodní výpusť by byla u takového kvanta bordelu asi ideální, ale je fakt, že už u hotového jezírka je to dost hloupě řešitelná záležitost. Zkusil bych tu nádrž nějak odkalit - tady to bude asi na fekál , a pak nějaký silným čerpadlem tlačit pryč, záleží na modelaci dna. Z toho Vortexu bych měl asi strach, lepší je podle mě ta druhá řada obrázků - jeden z nich je tuším šterbinový fitlr od Fiapu - luxusní záležitost (cenou i výkonem). Podle mého by se měla nejdřív řešit více než dobře mechanická složka fitlrace. Nedovedeu si představit stav náplní biologického fitlru po týdením provozu, pokud by mechanika nebyla vynikající.
Aerace by tady musela být více než dobrá - a to myslím kompresorové řešení nezpraví, takže bych tady viděl použití nějakého "čerpadlového" řešení - difuzéru, aerační trysky atd.
Co se biologického filtru týče, vycházel bych s požadavků na KOI, které bych vynásobil tak 2-4x - i když abych se přiznal nemám představu o množství nečistoty, které jsou schopny kachny vyprodukovat.
Ještě k té kaskádě - neumím si představit, jak by jste řešili spodní výpustě na těch rybnících o různé výšce dna - jak to myslíte?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|