Moc pekne, to je profi reseni, nebo "svepomoci"?
Vypada to moc dobre. Ja to mel namyslene a uz i nacenene - prvni mel byt vortex (v/s 150cm/100cm) a za nim prave tahle spadova filtrace - viz. nakres.
Vortex vychazi na peknych 3500kc a spadova filtrace vcetne nerez sita z tahokovu 300mikronu na 7000Kc. (obrazek je od ruky neni presne v meritku)
Uz jsem to chtel zadat do vyroby (zbrklost) kdyz jsem si uvedomil ze vortex pro mne asi nebude nejvhodnejsi protoze je asi primarne urceny pro gulu a usazeniny na dne - ty pak efektivne virivka usazuje na dne filtru a vypustite odkalovanim - ale ja budu mit jen skimmer, tzn. plovouci necistoty, na ty to fungovat bude? asi ne.
No a ta spadova filtrace u ni jsem si uvedomil z privadim vodu do nejvyssiho mista a na konci ji cerpam z nejnizsiho mist - tzn. cestou pres filtr ztracim napr u mne cca 75vyskovych cm - kdyz pak chcy tlacit vodu jeste do potucku cca 0,4mvysoko. No a to pro moje cerpadlo neni idealni (ke vsemu mam dve tyhle cerpadla. Potreboval bych nejake reseni kdy voda protece gravitacne na konec filtracni soustavy priblizne do stejne vysky kde do soustavy vstupuje tzn. neztratim tech "zbytecnych" 75cm ale jak na to? (vim - korenova cisticka:-)