Průchodky do sudu
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.65 (?) 29.5.2008 9:47
že pokud nejsou provzdušňovány, nejsou biologicky aktivní a slouží spíše jako mechanický filtr.
Já jsem toto nenapsal, napsal jsem, že v tomto uspořádání budou více sloužit spíše jako mechanický, než biologický filtr (čili jsou biologicky aktivní) Ale mohu se mýlit.
Viděl jste někdy svařené filtry různých českých výrobců - a jejich objemy "husího krku" či jiného media - tam jde v této části spíše o objem hmoty
Ano viděl, jeden takový mám doma a zde bych si tedy dovolil lehce s Vámi nesouhlasit zase já, nejde o objem hmoty, ale o povrch, resp. v daném objemu dosáhnout co největšího povrchu pro osídlení užitečnými bakteriemi. Ale v principu si rozumíme a nejsme v rozporu. Navíc chceme oba relativně čistou vodu v jezírku
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pslany - Stříbrný Zahrádkář (120) - 225.162 (?), 30.5.2008 8:02
Tak jsem zase kousek pokrocil, prvni prototyp dodelam snad tento vikend, chybi mi jeste odvrtat diry v plasti sudu a nainstalovat vnejsi a vnitrni vzduchovani, napad jsem prevzal od americkych soudruhu z koiphen.com, druhe dno jsem vyrobil z toho co dum dal, neni idealni - mozna jeste dojde na nejake upravy, musim na nej dat nejake sito, aby media nepropadly, uvidime jak se to bude chovat v praxi, sud je made in globus za 249Kc,.
Atman HP-8000 dorazil, je to mazec, pres zimu si s nim asi udelam z vany wirpoolku...
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.146 (?), 30.5.2008 12:49
V Hornbachu jsem zahlidnul PVC pletivo, bylo poměrně bytelné, možná i velikost ok by byla dostatečná (jen jsem s sebou neměl žádné měřidlo). Pak bych ty Vaše vrtané desky použil jako základnu a něj fixoval pletivo. A co ty medařské pláty, nešly by upravit?
Začíná se to všechno hezky rýsovat, vidím už světlo na konci tunelu, dobrá práce, doufám že i výsledek bude odpovídat vložené námaze
exn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pslany - Stříbrný Zahrádkář (120) - 225.162 (?), 30.5.2008 13:11
na plastove pletivo jsem se dival v obi, melo velke oka, pro tu vcelarsko desku jdeu po sichte, ale vzhledem k rozmisteni otvoru budu muset asi prevrtat zakladni desku, dalsi varianta co me napadla je pouzit plastovou sitovinu (proti hmyzu s obruci kolem steny sudu, no hokus pokus...
edit: se zanaseni te sitoviny mam prave obavy ..., idealni sito je 5x5mm, ale nedari se mi sehnat neco vhodneho, odolneho korozi ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|