Průchodky do sudu

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 225.162 (?) 
6.5.2008 14:17

Zdravim, prave resim naplne do filtru a narazil jsem na flocor, kdyz se na to podivam detailne, tak to je v podstate cesky husi krk o malem prumeru, nakrajeny na male valecky, videl jste to nekdo fyzicky, jestli to tak opravdu je?

Flocor
Flocor
Flocor1
Flocor1

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 6.5.2008 14:21

co stojí litr?

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 225.162 (?), 6.5.2008 14:54

u nas jsem to nesehnal, pouze na google, jen me prekvapila ta podoba...

http://www.google.cz/search?q=flocor+media&hl=cs&lr=&start=0&sa=N

Cesky husi krk
Cesky husi krk

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 6.5.2008 15:10

je to pořád totéž, do malé bedny velkou plochu, snížení rychlosti průtoku mediem, snadné čištění, nizská pořizovací cena

host - 38.65 (?), 9.5.2008 11:33

Řekl bych, že hlavní nevýhodou těch "husích krků" bude podstatně nižší "chráněná" plocha oproti kaldnesu. Tzn. pro stejný efekt by těch sudů s husími krky mělo být více. Co jsem zatím našel u nás dostupné, tak mě připadá jako nejvýhodnější (poměr chráněná plocha/cena) Aqualogistik Schwimmbettmedium. Ale možná máte ještě lepší tip :-)

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 9.5.2008 17:30

To zcela jistě, jen porovnejte cenu kaldnes s výše uvedeným, třeba v objemu 500 litrů - nevím, jestli cílem pána, co si staví fitlr sám, bylo ušetřit na korpusech sestavy a pak zaplatiti plnou cenu za náplně Jak jsem to pochopil, pointa byla v tom postavit zařízení sice větší, možná o trochu nemotornější, v ideálním  případě levnější a stejně účinné jako profeisionální fitlrační řešení.
Nijak kladnes nezpochybňuji, podobný humbuk už by l s matala rohožemi - a dneska je dodavatelé kaldnes jako víceméně zastaralou věc haní. Často titíž, co je před rokem prodávali

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 67.155 (?), 11.5.2008 21:36

Takze prvni vysledky, vse drzi a netece, ted budou na rade prepady a vnirky jednotlivych sudu-filtru. PS:o Aqualogistik Schwimmbettmedium vim, urcite ho pouziju 70x13cm za 37kc, pravdepodobne pres Banata, ma i levne kartace , na vsem se setrit nevyplati ... 

Průchodky do sudu - Otvory
Průchodky do sudu - Otvory
Průchodky do sudu - Vypust
Průchodky do sudu - Vypust
Pruchodky
Pruchodky
Průchodky do sudu - Trubka 40mm
Průchodky do sudu - Trubka 40mm
Průchodky do sudu - Zevnitr
Průchodky do sudu - Zevnitr
Průchodky do sudu - Sud
Průchodky do sudu - Sud
Průchodky do sudu - Mezi sudy
Průchodky do sudu - Mezi sudy
Průchodky do sudu - Propojeni zatim tri sudu ... na ctvrtem se pracuje
Průchodky do sudu - Propojeni zatim tri sudu ... na ctvrtem se pracuje

host - 44.15 (?), 12.5.2008 7:07
Je vidět že jste zručný. Nápad použít přírubu sifonu je super :-) Mám ale obavy, že manžeta v boční stěně sudu bude mít malou životnost nejspíš totiž nebude UV stabilní.

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 225.162 (?), 12.5.2008 7:21

Sudy nemam venku na slunci, ale uvnitr v budove vedle jezirka, tak to snad neco vydrzi..., jeste me napadlo, kdyz se provadi montaz plastovych oken a zafoukavaji to montazni penou a nedelate hned fasadu, poradili mi tu zaschlou montazni penu vylezajici z vne domu natrit disperzou jako ochranu proti UV, mozna by to pomohlo prejet  i tu gumu ...

host - 168.20 (?), 12.5.2008 7:29

Tak to je mazec.Super.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty