chov pstruhov

host - 61.106 (?)
6.9.2011 1:01

S přitokem a odtokem nezávadné chladné vody ano. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 26.6.2011 23:23

Zdravím Vás.
Asi zajdu ke kamarádovi na Podskálu a zkusím nafilmovat ledňáčkovu aktivitu u hnízda. Je to taková díra do zvětralé opukové skály a že je využívaná se pozná podle toho, že je naděláno u vchodu. Snad budu mít štěstí. K nám zaletěl vždycky k večeru, nebo jen večer jsme si ho všimli. To by musela být velká klika, abych ho nafotil. Břehule tu nemáme, ale díry dělají podobné.
Dneska se nám nikomu nechtělo ven a všichni jsme se posadili k počítačům. Jedna holka sledovala Top gear, druhá něco kreslí ve photoshopu, žena se připojila do práce na svůj komp a dělá audit, no a já jsem konečně trochu doplnil svůj web, na který nemám furt čas. Doufám, že jsem nenasekal moc hrubek. Předělal jsem texty na úvodní stránce a v historii. Jestli chcete, mrkněte se sem. Jedině fotogalerii doplňuju průběžně.
Dneska jsem pod jednou želvou na pláži sebral docela velké vajíčko a hned jsem ho donesl do připraveného inkubátoru. Budu doufat, že se vylíhne malá želvička nádherná.

host - 64.190 (?), 20.7.2011 21:12

dobry den planuju stvbu rybniku pro chov pstruhu cca 5-4m a hloubku tak 170cm.   Asi 5M mam od planovaneho rybničku potok ktery teče z řeky ja to pstruhova voda takže by měla byt čista ale problem je ten že potok je cca metr a pul pod urovni plochy rabničku dalo by se dat čerpadlo nebo něco ale avažuji o něčem nizkoenergetickem nemate někdo nějakej navrh? děkuji

host - 91.232 (?), 21.7.2011 0:49

Dobrý den

Plánuji chovat v jezírku pstruhy a velice by mě zajímalo na kolik peněz přijde vykrmit cca 100 pstruhů do konzumní velikosti. 

Těším se na Vaše odpovědi Radek. 

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 21.7.2011 13:24

My nemáme pstruhy jedlé  teda, oni by i byli, ale jsou to domácí mazlíčkové... A do těch 40cm nás to stálo peněz... ani nemluvím 

host - 218.131 (?), 21.7.2011 21:49

V mojich podmienkach, keď pstruhy majú čiastočne aj prirodzenú potravu sú náklady na krmivo pre 100 ks pstruhov od jari do jari cca 30,-€. Po roku dosahujú veľkosť od 30 do 35 cm.  Koncom jesene začínam s odlovom na konzum.

Pavol

host - 204.248 (?), 5.9.2011 22:28

zdravim, mam bazen s objemom 15tisic litrov, je meter hlboky a ma tvar kruhu, je mozne tam chovat pstruhy? filter atd si viem zadovazit, len otazka znie ci takato kvazi nadrz posluzi na ic chov

host - 61.106 (?), 6.9.2011 1:01

S přitokem a odtokem nezávadné chladné vody ano. 

host - 132.2 (?), 6.9.2011 10:30

pritok a odtok by bol rieseny tak, ze na jednej strane bazenu by bola rura, ktora by vodu cerpala do filtra a na druhej strane by bola rura, ktora by prefiltorvanu vodu vhanala do bazena z urcitej vysky aby zaroven vodu okyslicovala.

Nebude problem, ze nebude voda neako pretekat, ze tam nebude neaky prud? ako to byva v potokoch?

Moj bazen vyzera neako takto, v zime nebude problem, ze bazen nebude zakopany v zemi ale je nadzemov? nezamrzne vsetka voda?

ilustracny obrazok bazena

Samozrejme su to zaciatocne otazky, o pstruhoch toho vela neviem, ale to si nastudujem, len chcem vediet, ci s mojou vybavou(bazenom) sa da pracovat/

host - 61.106 (?), 7.9.2011 7:12

A co bude vodu ochlazovat a hlavně taky odstraňovat z ní metabolický odpad, aby se pstruzi neotrávili?

host - 234.86 (?), 7.9.2011 11:27

ok, opytam sa takto, za akych podmienok mozem v takomto bazene- nadrzi chovat pstruhy, ktore by boli hlavne na konzum a ak sa da aj pri kazdej polozke zhruba cenovo napisat kolko to stoji, nech si spravim predstavu.

Ako som pisal o pstruhoch vela neviem, len jednoducho chcem s tym zacat, samozrejme az buduci rok ked si prestudujem potrebnu literaturu, len na zaciatko chcem vediet, ci je ten bazen pouzitelny a ak ano co vsetko tam treba spravit aby som mal vybavu na chov pripravenu

Dakujem

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024