chov pstruhov

host - 6.233 (?) 
7.9.2011 13:40

Pokud do bazénu nezajistíte přítok studené vody například z potoka nebo ze studny je v něm chov pstruhů nereálný.

Pstruh potřebuje teplotu vody do 20°C a už pri 18°C se mu přestává dařit a hyne.

Takže puchybuji že čerpáním vody v uzavřeném okruhu z bazénu do bazénu jí dokážete odchladit. Další věc je filtrace předpokládám že by byl bazén co nejvíce zarybněn z důvodu výnosu což by si žádalo velkou a výkonnou filtraci.

Myšlenka takovéhoto chovu pstruhů je nerealizovatelná.

host - 203.16 (?), 16.12.2011 2:06

Dobry den, prosim vas vedeli by ste mi odporucit nejaku literaturu o chove pstruhov a vystavbe jazierka/rybnika? Malo by to byt pre otca, spravil si mensi rybnik, ale nejako sa mu nedari a vela pstruhov mu tuto jesen zahynulo. Aj mi viete doporucit nejaku literaturu, ktoru by som mu objednala, pripadne iny material, budem naozaj velmi rada, dakujem, Zuzana z Kosic

host - 114.253 (?), 14.10.2015 21:06

je to sice starší příspěvek, ale váš e-mail není funkční a zajímalo by mne jak pokračujete a zda pošlete nějaké foto,

Amurek - (1) - 209.222 (?), 28.6.2014 21:42

Zdravím.Nechal jsem si letos vykopat jezírko asi 6X11X1,3m. Po napuštění jsem vysadil 109ks pstruha duhového.Přítok je křišťálově čistá studená voda.Ryby mám zatím 2 týdny úhyn zatím jeden kus jinak se mi zdají pstuzi v kondici.Zajímalo by mně vše co se týká krmení.Zatím jsem je krmil granulema 2mm ale už přecházím na granule 3mm kterých mám 10kg.Chtěl bych se zeptat Vás zkušenějších jak velké používáte granule a od jaké velikosti pstruhů aby byli schopni je bez problémů spolknout.Předem děkuji za rady.

erve - (1) - 135.245 (?), 7.7.2014 21:45

Tiež som si spravil jazierko rozmerov 6x4x1,3m a nedávno sa mi stal nasledovný problém. Kúpil som mladé pstruhy dúhové 30 ks. Vodu mám zo studne, odčerpávam ju filtrujem cez UV lampu a mechanický filter a kaskádou vraciam do jazierka. Podotýkam, že som úplný začiatočník. Zdalo sa mi, že sa mi voda stráca. Každé ráno pokles hladiny o cca 5 cm. Myslím si, že mám vo fólii asi dieru, tak som si povedal, že ju nájdem a zalepím. Začal som teda vyčerpávať vodu von, pstruhy som pochytal a uložil do plastovej bedne, kde bola voda z jazierka. Keď som jazero vyprázdnil bolo poludnie, teplo 32°C. Zrazu začala plávať jedna ryba hore bruchom, o chvíľu dve, tri, štyri... Rýchlo som začal napúšťať vodu do jazera, spustil filtráciu, vrátil ryby a polieval ich hadicou studenou vodou zo studne. Celkovo mi uhynulo 15 kusov. Poraďte mi, čo ich zabilo. Prehrievanie vody v bedni? Nedostatok kyslíka? Boli tam len hodinu...

Dieru som nestihol nájsť a tak denne dopúšťam vodu zo studne, čo nakoniec nie je zlé, lebo ak ich zabilo prehrievanie vody, tá zo studne je poriadne studená. Možno že nakoniec ani nemám dieru, že ide o prirodzený úbytok vplyvom filtrácie a odparovania. Neviem to pororvnať, lebo sa bojím zastaviť filtráciu na 24 hodín, aby to nezabilo aj zvyšok pstruhov.

Ďakujem za každú radu.

host - 237.90 (?), 27.8.2014 14:13

Hlavně teplota a s ní snižující se obsah kyslíku. Příště to chce dělat v chladu nebo ráno či navečer, dodat vzduchování, nekrmit, chvátat, nedělat šoky. Nová voda v celém jezírku potřebuje několik dní cyrkulace přes kaskádu, aby byla vhodná pro chov. Optimálně slovit, sníst, opravit bazén a na jaře koupit novou obsádku.

host - 28.250 (?), 29.8.2014 16:55

caute, my sme teraz nasadili 100 kuskov tak 13cm do "kade" 3,3*2*1,6..voda je tak 1,2m hlboka... mame tam spraveny filter z fontanky nech torska precerpava vodu ktoru tlaci hore cez hadicu do 3 bedniciek kde v prvej je molitan ide to par krat za den na 30 min... takze voda sa aj precisti trosku aj okyslici... + kazdu hodinu na 15 min je zapnuty kompresor ktory vhana vzduch (vsetko je spravene cez zasuvky - casovace) takze to je ako tak automaticke nech nemusiem kolo toho stale behat... este to ideme zakryt tienacou sietou nech tam tak nepali slnko kedze od juznej strany nic netieni...

snad sa podaria :) len nevieme co stym cez zimu musiem pokukat popytat sa niekde

Marek

host - 0.57 (?), 24.6.2015 8:21

Ahoj,

chovám pstruhy v IBC 1000l na zkoušku a příští rok bych je chtěl nasadit do bazénu cca 20m2.

A mám dotaz, existuje nějaké pravidlo ohledně vzduchování. Tj. objem ryb v kg na vduch l/min?

host - 166.154 (?), 23.7.2015 12:53

Takové pravidlo neexistuje, okysličení vody je závislé i na jiných faktorech než na tom kolik přes ní člověk prožene vzduchu... Hlavně na teplotě. Vodu nad 25st už neni možné prokysličit tak aby to pstruzi přežili.

Takže vzduchovat tak jak to možnosti dovolují a hlídat teplotu(nad 20 st nekrmit) ;)

host - 13.114 (?), 25.7.2015 11:07
co se tejce kysliku mam vyzkousene ze staci jenom kvalitni filtrace ktera ma velky prutok moje ma 27500l pak zadne vzduchovadlo nepotrebuji
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz