chov pstruhov

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?) 
19.3.2011 20:17

Pstruhy a siveny jsem kupoval v Polance asi po dvacetikoruně. Už přesně nevím. Kvůli vyšší letní teplotě se mi v jezírku jejich odchov nedaří, tak už to nezkouším. Ze Slovenska je to ale docela z ruky. Jistě to tam někde máte také.

host - 66.145 (?), 31.3.2011 10:04
Nevíte kde bych mohla sehnat raka do svého jezírka?

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 31.3.2011 15:21

Máte nějakou představu jakého a víte něco o racích? Z kterého kraje jste?

host - 66.145 (?), 1.4.2011 7:19
jsem ze Zlínského kraje o racích něco vim, prave bych chtěla sehnat původního raka aby nedošlo k připadnému poškození biotopu, poněvač mé jezírko je docela blízko potoku, u nás dříve bývali raci vidět běžně v potoku ale před nejěkými 12 lety uplně vymizeli

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 122.248 (?), 1.4.2011 12:26

Aha. Chtěl jsem vědět odkud jste jen z důvodu mě známých prodejen akvarijních raků. Takže to je už stejně jedno, protože chcete původního. Může z toho být průšvih. Asi to nepůjde, ledaže by se Vám tam sami nastěhovali. Nevím, jaký druh jste dřív měli v potoce, ale je možné, že tam ještě jsou. Zkuste je nějak ukecat, aby se koukli i k Vám, ale hlavně nenápadně.
Oficiálně totiž sama nesmíte se třemi našimi původními fruhy raků (rak kamenáč, rak říční, rak bahenní) manipulovat, přenášet, ničit ani je vlastnit a to podle zákona 114/92 Sb.
Dobrá stránka o racích je tato.

host - 46.34 (?), 1.4.2011 14:49
jj ja vim já jen co kdyby...

host - 218.134 (?), 1.4.2011 20:48

Mne sa raky do rybníka nasťahovali sami z blízkeho potoka. Potok je vzdialený cca 50 metrov a medzi potokom a rybníkom je príroda. Dvoch som ulovil pri výlove a jedného počas daždivých dní asi 10 metrov od rybníka.

Pavol

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 3.4.2011 8:10

Dobrý den, jen k předešlému... k nám se raci taky zatím nenastěhovali, i když by mohli - tu možnost mají 

S rychlým nástupem jara nestíhám, musím rádobyrychle vyčistit zahradu 

Jezero po zimě: ani jedna mrtvá ryba (si myslím, žádnou jsem nenašla  ) Přežili snad všichni pstruzi i jeseterové  Jinak : to výření kalu při každém prudším pohybu pstruha mně štve. Jestli na to nepomůžou nějaké ty,,pytlíčky" co to mají deklarováno, tak v tom za chvíli ty ryby nenajdem 

Momentálně máme invazi žab  Vloni jich bylo dost, ale letos je určitě víc. A to jsem se bála, že už nepřijdou po tom, co většina pulců někam zmizela - no, pstruzi jsou v podezření... a během léta jsem našla asi tři mrtvé ropuchy  V tom nevím, kdo má prsty, protože psi a kočky si jich teď ani nevšimnou a to jich jsou všude kolem desítky. Člověk se bojí šlápnout, protože jsou v trávníkách, na cestách... vyhrabávám trávník, najednou před hráběma koulím žábu... A v jezeře - to je,,masakr"  Je tam plno žab - jeden na jednoho (tedy na jednu) Včera po jezeře celý den plavala,,koule" - jedna ropucha...10 chtivých  Manžel říkal, že to asi musí být nějaká,,miss ropucha" 

Jen malá ukázka..
Jen malá ukázka..

host - 101.238 (?), 14.5.2011 19:12

Dobry den, nevite někdo co znamená chovaní pstruha duhového, když plave nebo stojí u hladiny a je mu vidět hřbetní ploutev a část těla nad hladinou? Mam cca 300 pstruhů v rybníčku, okysličuji vodu kompresorem a mám silný přítok, poslední dobou se ´pstruzi zdržujou u hladiny s hřbetní ploutví nad hladinou/na te ploutvi mají plisen/.pstruzi, ale normálně žerou, nevíte někdo co je příčinou jejich chování.

PSTRUZI
PSTRUZI

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 15.5.2011 15:58

Naši pstruzi plujou u hladiny když mají hlad (což je u nich prakticky pořád  ) a hlavně, když jde někdo kolem, či se postaví na molo. A nebo, když tam něco žbluňkne (třeba ponořím konev) Už umí potvory reagovat i na zvuk dveří 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz