Zakalená zelená voda

host - 151.228 (?)
2.8.2015 21:57

Jako vy bojuji s vodou již od začátku, co jsem si opatřil kopuli a solární vyhřívání.Ale již druhý rok používám třeba liter Sava každý den, po za zelenání, a poctivě, než někdo vleze do bázenu odsát, vykartáčovat dno a voda je křiš´tálová.Pak liji večer půl litu Sava a je to..hald irmy, které se tím živí si příjdu na své.Hald kdo umí ten umí a ten kdo neumí tak čumí.Tak je to dnes se vším.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 24.11 (?), 9.7.2012 9:12

Tu sodu nám poradil soused a fungovalo to.Letos jsme dali chlornan sodný a voda výborná.Až ve čt.silný déšť a kroupy-zakalená voda.Zvýšili jsme dávku chlornanu a zase super.S tím testrem máte asi pravdu-je starší, takže to nebude úplně přesné, ale to řešít nebudu, když máme krásně čistou vodu.Po tom zvýšení dávky chlor.testr ukázal zvýšený cl, ale druhý den ok.Chlor z vody není cítit-dříve při používání chloršoku a tablet cítit byl.

host - 181.5 (?), 9.7.2012 22:06

Taky používám chlornan sodný, přímo od nás z koupaliště. Ph udržuji kolem 7,2. Pár hodin před přidáním chlornanu ale dávám ještě HCL, aby se PH snížilo na 7,0 a to se po přidání chlornanu dostane zpět na 7,2. Protože mám hodně tvrdou vodu ze studny, tak používám na změkčení dešťovou vodu z kádě, kterou přivádím přes silonovou punčochu přímo do skimmeru. Stejně je nejdůležitější, že když to funguje a voda je čistá, neměnit postup. Když používám dešťovou vodu na změkčení a okyselení tak to funguje a nedávno jsem nechal schválně odekrytý bazén také před velkou bouřkou a deštěm s tím, že se aspoň doplní voda v bazénu a trochu sníží PH. Den potom byl bazén zelený jak tráva :-) Nejspíš to přineslo spóry řas a v té horké vodě dneska se to rozmnoží raz dva... Jak píšete, stačil na to chlornan, poté vločkovač, vysát, vyprat filtraci a za dva dny voda jak křišťál. Přeji fajn koupání v čisté vodě a ať se daří

host - 151.228 (?), 2.8.2015 21:57

Jako vy bojuji s vodou již od začátku, co jsem si opatřil kopuli a solární vyhřívání.Ale již druhý rok používám třeba liter Sava každý den, po za zelenání, a poctivě, než někdo vleze do bázenu odsát, vykartáčovat dno a voda je křiš´tálová.Pak liji večer půl litu Sava a je to..hald irmy, které se tím živí si příjdu na své.Hald kdo umí ten umí a ten kdo neumí tak čumí.Tak je to dnes se vším.

host - 41.115 (?), 3.8.2015 6:42

Litr Sava každý den

host - 185.193 (?), 9.8.2015 11:39

Dobrý den, kde jste ten chlornan sodný koupili, ve kterých vodárnách. Prodávají jej běžně, nebo to máte od někoho známého? Děkuji. Jana Š.

host - 215.191 (?), 15.8.2015 2:28

Chlornan se ve vodárnách koupit nedá, ptala jsem se ve třech městech a poslali mě někam, takže by mě taky zajímalo kde?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 15.8.2015 7:53

Nikde, osvobodili to, nebo známý. Sem to tak píšou, aby to nevypadalo blbě. Vodárna to neprodá, nemá na to oprávnění. Jako nebezpečná chemikálie podléhá přísným předpisům a nikdo si nelajzne s tím si zahrávat.

host - 59.66 (?), 15.8.2015 11:36
Chlornan sodný - gúgl - VIA - REK - ceník - s kanistrem - bez kanistru - poštou - osobně.

host - 234.0 (?), 15.8.2015 18:05

produkt vodarni je pitna voda nie chlornan

host - 158.151 (?), 22.6.2012 21:15

Dobrý den, nevím, je to řasa či ne? Bazén dopouštím vodou ze studny. PH a chlor udržuji v normách, filtruji minimálně 3hodiny denně. Přes noc, kdy je filtrace vždy vypnutá, se usadí žlutohnědý kal, který vždy ráno vyluxuji mimo filtraci, vodu dopustím, voda čistá a pak se zase ve spodní třetině zakalí a přes nos sedne kal a takto mohu pokračovat každé ráno. Voda po nabrání z bazenu i přímo ze studny do petky je čistá, průzračná. Poraďte, prosím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz