Tak jsem tu znovu, v neutuchajícím boji za křišťál.Boj pokračuje, ale jakési výsledky se už dostavily.Nyní používám chlornan a kyselinu solnou 31% a na flokulaci chlorid hlinitý 30%.Jsou levné a fungují.
Dokonce jsem si vyrobil další filtraci z 50 l sudu a zahradního čerpadla, kterou používám samostatně pro havarijní účely, pouze pro čištění zeleného kalu.Místo písku mám molitanovou drť v pytlících ušitých ze staré záclony.Prostor sudu je do 4/5 těmito pytlíky vyložen.Funguje naprosto perfektně a za 24 hod je schopen vyčistit zelený brčál.Pak se sud otevře a pytlíky se pořádně propláchnou a vymáchají(máte vidět ten zelený hnus).Dokonce jsme to zkoušeli prát v automatce a pro urychlení cyklu jsme přepínali ručně programátor na máchání a odstředění(proto ty pytlíky-jednoduchá a rychlá manipulace, ale pozor, ženy to nerady vidí).
V minulém příspěvku jsem psal, že jsem si zakoupil i UV lampu.Upřímně řečeno, nějaký zásadní rozdíl jsem nepozoroval, tak jsem ji letos už neinstaloval.A to by mne velmi zajímalo, jaké máte s touto lampou zkušenosti.Na fóru jsem se dočetl, že zářivka vydrží pouze 1.sezónu.No a stojí skoro tisícovku.Tak nevím, jestli má vůbec cenu rvát do toho peníze.Jaké s tím máte zkušenosti?.Napište, rád se dozvím něco nového.Anebo je to zase nějaký trik obchodníků na vytažení peněz z našich peněženek.