Zdravím, všechny spolutrpitele a bojovníky proti zelené vodě.S tímto problémem bojuji celou dobu, co mám bazén(7 let).Veškeré moje pokusy jsem si zapisoval, takže bych snad na toto téma mohl napsat dizertační práci.Ale snad mé postřehy pomomohou druhým.Mám bazén 18m3 a k napouštění používám studniční vodu.Je tvrdá a plavou v ní rezavé vločky(železo to není, prý nějaké minerály).Voda po napuštění bazénu má jemné hnědozelené zakalení.Pokud jsem do této vody přidal hned chlor(savo),voda se během několika hodin zbarvila do zeleného brčálu a bylo nutno 14 dní čekat, až se to vysráželo.Takže jsem to řešil tak, že po napuštění jsem dal prostředek pH - (mám pH asi kolem 7,7,takže jsem to vypočítal na 7) rozmíchal a kolem stěn vlil do bazénu.Filtrace jela celou noc a ráno překrásný pohled na křišťálovou vodu. Tohle vydrželo asi tak 14 dní (letní počasí-koupání) a potom voda začala mléčnět.Mezi tím jsem do plováku dal 1 tabletu trokombinace.Na toto pomohl vločkovač a filr celou noc.Někdy se to ale zvrhlo zezelenalo to, pomohlo hodně chloru nebo Sava, ale než se to ůplně vyčistilo, uplynul týden.Takže toto je bod, kdy zápasím, zkouším všechno možné a výsledek je zatím nejistý.Loni jsem poprvé vyzkoušel stabilizátor tvrdosti studniční vody a hned po napuštění bazénu jsem jej aplikoval a během několika hodin byla voda křišťálová, ale zase jen asi 14 dní a pak začíná obvyklý koloběh.Do bazénu každoročně nahážu majlant za chemii, takže po přečtení diskuzí jsem letos koupil UV lampu a provozuji zatím 4 dny, tak nevím jaký bude celkový efekt, ale rád se podělím s ostatními.Zdraví Mirek.