Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu. Pořídili jsme dětem bazén o 305 cm x 76 cm, objem 3853 l, kartušová filtrace. Potřebovala bych poradit jakou zvolit nejšetrnější úpravu vody na ty 2-3 měsíce co bude napuštěný. Nemám žádné zkušenosti. Z diskuzí jsem pochopila, že musím nejprve zjistit a upravit pH vody (máme městskou, takže nebude asi třeba). Pak jsem chtěla pouzít modrou skalici, ale zaujala mne i jiná dezinfekce vody, ale nevím jakou nejvhodnější zvolit.
Líbí se mi ten DESAM SOLID, ale nevím zda je vhodný do bazénku bez skimmeru. Dá se připravený roztok vlít rovnou do vody a tu zkusit nějak promíchat a nechat běžet kartušovku?
Také mě zaujala polymerová dezinfekce GUAA. Máte s ní někdo zkušenost? Je stutečně tak nezávadná? Je dosti drahá.
A co peroxosíranové dezinfekce?
Také jsem se chtěla zeptat na vločkovač. Dočetla jsem se, že stačí použít kamenec. Ale nevím v jaké formě a jak a jaké množství. V drogérii mi nabízeli jen takovou tvrdou kostičku a tvrdili, že se to používá pro muže po holení (asi dříve, jsem mladší ročník :-)). Dá se použít ta?
Poslední dotaz se týká vysavače. Je potřeba pro tak malý bazén nebo to zvládne kartušovka a síťka do vody? Máte s nějakým dobré zkušenosti? Podotýkám že nemám pískovou filtraci. Našla jsem asi 3 typy s připojením na vodovodní hadici, ale jaký z nich je nejlepší z obrázku nepoznám.
Poradíte mi někdo prosím? Děkuji mockrát a přeji hezký den!
Monika