host - 191.25 (?) 1.9.2024 15:38
Druhou sezonu si vyrábím CiO2 sám a čistím 3,5 kubíku vody v mém bazénu. Mám dvě skleněné 10 l lahve, do kterých naliji cca 8 l čisté vody z řádu. Do každé z nich vložím sklenici na víno, do které předem naliji 8 ml 24,5 % roztoku chloritanu sodného a následně do něj vliji 8 ml 33% roztoku hydrogensíranu sodného (Likochem). Sloučením těchto látek dojde k reakci, sloučenina ve skleničce okamžitě zhnědne a začne se z ní uvolňovat CiO2, proto je třeba větrat. Skleničku ihned vložíte do skleněné nádoby s vodou, ona se neponoří a okraj nezaplněný tekutinou plave nad hladinou vody. Díky tomu se uvolněný CiO2 naváže v neprodyšně uzavřené nádobě hladinou do vody a ta zežloutne, aniž by s ní původní chemikálie přišly do styku. Jeden až dva dny to necháte v temnu a chladu, stačí temná místnost, sklep, špajz. (Slunce odbourává CiO2). Barva chemikálii ve skleničce se vyrovná se žlutou barvou vody v nádobě. Skleničky vyjmete a sloučeninu pak můžete použít na čistění odpadu v dřezu. To je celý postup. Do bazénu lijte žlutou vodu kolem jeho obvodu, když je zataženo, nebo navečer. Udržovací dávka tak 3-5 dní po sobě jedna 8l láhev CiO2. Když vám bazén zezelená, příklad nemohli jste udržovat růst řas. Použijte šokově obě 8 l nádoby najednou. Nikomu nic nehrozí, jen to nesmíte vdechovat. Při nalévání do bazénu ani skoro nic neucítíte, lijte to těsně nad hladinou. Vše je bezpečné a i koupat se lze v den podání CiO2. Bazénová sezona mě stála do teď 500 i s poštovným a ještě mám dvě 8 l nádoby. Doporučuji všem, výroba jednoduchá, bezpečná. Koncentraci neřešte ta je daná ml ingrediencí a ani nepotřebujete pak nic dalšího přidávat a ani měřit ph vody. CiO2 ph vyrovnává.
|