Dobrý den.
Rád bych se zeptal na odstranění zakalené zelenou vody v bazénu.
Se zájmem sleduji tuto diskusi o bezchlorové úpravě bazénové vody.
Pro děti jsem pořídil malý bazének 5 m3 a aplikoval jsem po napuštění městskou vodou z vodovodu 3 sáčky desam solidu (tj 3 x 7,5 g).
Po 2 týdnech jsem aplikoval opětovně. Následně se začalo oteplovat a aplikoval jsem po týdnu. No a nyní v horkých dnech voda zezelenala.
Nelenil jsem tedy a po přečtení článku pana Olina ze dne 20.8.2014 o koncentraci desam solidu jsem aplikoval s jistou mírou obav šokovou dávku, tj 30 sáčků.
Výsledek se nedostavil a tak jsem bezradný.
PH mám po šokové dávce 7. Používám skimer, pískovou filtraci s výkonem 4m3/hod s časovým spínačem. Přikývám denně solární modrou folií.
Jinou chemii jsem neaplikoval.
Nevím co dále.
Přečetl jsem příspěvky pana Kečupa a dalších o aplikaci kyselin pro úpravu ph, dále aplikaci skalice modré a kamence. Dále také aplikaci jakéhosi růžového algicidu. Postup ať už ten či onen je dle popisu zřejmý.
Nejsem z toho moudrý z hlediska přístupu. Nejdříve byl návod na "klasiku" a následně jen a jen oxid chloričitý - FOREVER (ať už z prášku nebo vyráběný z různých chemikálií).
Předem se omlouvám všech expertům - chemikům za mé vyjadřovací shopnosti.
Poradí někdo jak tedy dále ?
P.S. Vybavuji si poznámky o selském rozumu v tomto fóru a to mi říká, vypusť vodu a naplň opětovně (šoková dávka už mě vyšla dráž než opětovné napuštění). Situaci při opětovném výskytu to ovšem nevyřeší.
Předem děkuji.
Martin