jak vyrobit višňové víno?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.106 (?), 1.9.2008 9:17
Dobrý den, Takže jem stočil po cca 6 týdnech a musím říci, že víno je velice chutné, na začátku sladší a jak se říká ocas má po mandlích, zřejmě, že jsem tam nechal i pecky :-). Zatím každý tvrdí, že je výborné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.137 (?), 13.9.2008 14:29
Z visni lze pripravit spickove vino! Je to tzv. "Tirolske vino", v podstate jde o postup jako u vina portskeho - dolihovani.
Visne se po sklizni pomackaji tak aby se nerozdrtily kostky. Nechat dva dny v kadi nakvasit, potom prolisovat. Potom na 10 litru stavy pridat 10 litru vody a 2,5 kg cukru. Dat do demizonu pod kvasnou zatku a nechat asi 6 tydnu kvasit. Po sesti tydnech stocit z kvasnic a pridat 1/2 litru cisteho lihu nebo litr vodky, konaku nebo vinovice. Nechat stat v demizonu 3 mesice az se docisti a zbytek kvasinek klesne ke dnu. Opet stocit a opet pridat alkohol v mnozstvi viz vyse. Toto opakovat jeste jednou po dalsich trech mesicich. Vydrzet do kvetna pristiho roku. Tehdy se chut alkoholu a visnoveho vina pekne spoji a zakulati. Stocit do lahvi, zatkovat korkem. Takto vydrzi velmi dlouho a lze jej i "archivovat". Cim dele lezi v lahvich, tim je jemnejsi.
Pijte opatrne, je silne! Ale dobre. Dobrou chut.
|
|
|
|
|
|
|
Miloš K. - (2) - 193.44 (?), 12.7.2011 15:06
Zdravím Vás,
Zkouším Váš recept, právě jsem zazátkoval... tak jsem zvědavej. Teď už jen vydržet do jara.. Máte s některým z Vámi doporučovaných destilátů na dolihování lepší nebo horší zkušenost?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miloš K. - (2) - 193.44 (?), 18.7.2011 20:48
Zdravím, díky za rady... Já teda napoprvé zkusím líh. A k vaší připomínce - jsem to asi špatně pojmenoval. Tím že jsem zazátkoval jsem myslel, že demižon dostal vinnou zátku.. Do lahví to dám až z jara..
|
|
|
|
|
|
|
host - 126.89 (?), 17.7.2009 21:24
kvasinky a živná sůl je moc dobrá věc, při kvašení je důležitá i teplota v místnosti kolem 20 až 25 stupni, vínko se pak nekazí a prokvasí ovoce jak má být, dobré vínko je i bezinkové...
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 18.7.2009 22:31
Dobrý den, pokud byste si někdo chtěl místo vína udělat višňovku, tady je předpis:
Do 4l lahve dát 2kg višní, přisypat 1 - 1,20kg krystal.cukru a promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat stát 6 týdnů v teple. Stočit šťávu a smíchat ji v poměru 1 : 1 s vodkou, rumem ap. (v originále se dává konz.líh, pak je vynikající, zapálená hoří)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FREDDY - (2) - 165.45 (?), 19.3.2011 14:12
Lepší by byla asi teplota mezi 25 a 20°C na kvašení a na zrání nějak kolem deseti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 24.3.2011 19:03
Pánové, poněkud jste od višňového vína odběhli.Recept p.Balaštíka používám celá léta a věřte, nebo ne, nikdy jsem víno jako přebytek nearchivoval v lahvích.Na Vánoce se vypilo.Jen těch višní je jaksi málo... AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|