Z visni lze pripravit spickove vino! Je to tzv. "Tirolske vino", v podstate jde o postup jako u vina portskeho - dolihovani.
Visne se po sklizni pomackaji tak aby se nerozdrtily kostky. Nechat dva dny v kadi nakvasit, potom prolisovat. Potom na 10 litru stavy pridat 10 litru vody a 2,5 kg cukru. Dat do demizonu pod kvasnou zatku a nechat asi 6 tydnu kvasit. Po sesti tydnech stocit z kvasnic a pridat 1/2 litru cisteho lihu nebo litr vodky, konaku nebo vinovice. Nechat stat v demizonu 3 mesice az se docisti a zbytek kvasinek klesne ke dnu. Opet stocit a opet pridat alkohol v mnozstvi viz vyse. Toto opakovat jeste jednou po dalsich trech mesicich. Vydrzet do kvetna pristiho roku. Tehdy se chut alkoholu a visnoveho vina pekne spoji a zakulati. Stocit do lahvi, zatkovat korkem. Takto vydrzi velmi dlouho a lze jej i "archivovat". Cim dele lezi v lahvich, tim je jemnejsi.
Pijte opatrne, je silne! Ale dobre. Dobrou chut.