Domácí víno - základní problémy



m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?)
18.9.2013 16:33

Já vypresoval Kodrjanku, z jedné bedýnky na maso hroznů bylo 15 l šťávy, sladkost bohužel jen 10°. Dvě kila cukru spravily sladkost na 21°, dal jsem špetku Pyrosulfitu a už je to v butylce na kvašení, jen je potřeba aby se to zahřálo protože bobule a šťáva z nich doslova zábly do ruk, bo dnes ráno bylo 6°C. Vypadá to hrozně ale snad to bude pitelné, a možná to bude i lepší než některé ty sraˇky co vydávají na stáncích za burčák, já to mám alespoň z hroznů.


Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 17.9.2013 14:20

Prosím o radu, chci zkusit burčák a nejspíše bude nutné doslazení (stolní odrůdy), kolik cukru na jeden stupeň sladkosti a množství šťávy se tak dává?

Dostal jsem radu 1,25 kg cukru na stupeň, ale někdo říká na 10 litrů, jiný zase na 100 litů šťávy.

                     
host - 178.235 (?), 17.9.2013 14:35

To je dobrý vtip, ale na deseti litrech by to doslazení asi už ani nekvasilo.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 17.9.2013 14:47

Ověřoval jsem si to u dalšího človíčka, takže 1,25 kg / 100 l / °.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 33.96 (?), 18.9.2013 15:47
Bourlive kvaseni nastalo hned nasledny den, pokud budu chtit ochutnat burcak, kdy je vhodna doba? V prubehu bourliveho kvaseni nebo az po uplnem ukonceni kvadeni? Dnes asi dodam kvasinkam vyzivu..
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 18.9.2013 16:33

Já vypresoval Kodrjanku, z jedné bedýnky na maso hroznů bylo 15 l šťávy, sladkost bohužel jen 10°. Dvě kila cukru spravily sladkost na 21°, dal jsem špetku Pyrosulfitu a už je to v butylce na kvašení, jen je potřeba aby se to zahřálo protože bobule a šťáva z nich doslova zábly do ruk, bo dnes ráno bylo 6°C. Vypadá to hrozně ale snad to bude pitelné, a možná to bude i lepší než některé ty sraˇky co vydávají na stáncích za burčák, já to mám alespoň z hroznů.


Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
Vypadá to jako by to mělo hnědku 8o))))
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 57.250 (?), 19.9.2013 13:45

Hnědá barva je OK, jak začne kvašení, tak mošt zbledne. Burčák v podstatě nelze pokazit,  jen prošvihnout termín.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 19.9.2013 18:27

Už to bublá! cheeky

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 22.9.2013 18:02

Burčáček už je mňam, je to však ještě taková šťávička, musí se to hlídat aby to bylo akorát a neřízlo se to. My to máme rádi sladké.

Burčák z Kodrjanky.
Burčák z Kodrjanky.
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 22.9.2013 18:10

No dnes je to přesně týden, co jsme sklízeli, tak si říkám, jaký je další postup, neví někdo co mě zrovna čeká?

                     
babra - (11) - 73.68 (?), 19.9.2013 23:48

Nesoulad měření cukroměrem a moštoměrem je v pořádku, moštoměr měří obsah zkvasitelných cukrů - hustota moštu je zvyšována nejen cukry, moštoměr je cejchován pro použití na mošt, cukroměr na roztok cukru ve vodě, proto v moštu ukazuje víc, než je skutečný obsah cukrů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika