Rajčata - recepty

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
7.8.2008 22:16

Romilo, tento salát nastudeno také dělám, jen do něj na vylepšení dávám natvrdo uvařená a pokrájená vejce.  A místo ploloviny majolky dávám bílý netučný jogurt. Jinak přesně ten samý recept.  Máme ho moc rádi a děláme si ho jako studené večeře dost často.  Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 5.8.2008 15:54

Luci, určitě ano.Jestli otrháte rajčata teď zelená nebo na podzim ty co nestihnou dozrát, vyjde to na stejno.Zelená jsou prostě zelená.A napište jak vám to chutnalo a jestli se to podobá tatínkovu receptu.

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 5.8.2008 17:48

No, je to jasný! Hned zítra vykácím oba ořešáky, možná i dům podpálím, aby bylo dost místa, zimu nějak přečkáme ve chlívku, kde už bude kotel na uhlí, a na jaře to vypukne, protože takovým receptům se nedá odolat!! Sázím, sklízím, na každou půdu útočím...

Pro pana Vysloužila-recept na rajčata s vejci je čínský domácí. Nebyl jste na táboře někde daleko ve stepi? H.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 5.8.2008 23:14

Recept je uveden v malé kmížce Dneska vařím já z edice OKO v 60. letech.
   Rajčata pocházejí, tušíkm, z Ameriky, takže ti Číňani byli taky nejspíš na táboře - v prérii.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 5.8.2008 17:52
Diky Micuko, jdu na to a nenůžu se dočkat jak to dopadne! L.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 70.161 (?), 7.8.2008 13:19

Převedu vás na syrová rajčata. Od mého dětství-a že to je už dost dlouho-se v naší rodině v létě s oblibou dělá "mišmaš". Nakrájené rajské, měkký salám, cibule, osolit, opepřit a vmíchat majolku, kdo chce, bílý jogurt. Stačí dát vychladit a jíst-samotné, s houskou, s chlebem, jak kdo chce. Baští se to už 3 generace. M.R.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 7.8.2008 22:16

Romilo, tento salát nastudeno také dělám, jen do něj na vylepšení dávám natvrdo uvařená a pokrájená vejce.  A místo ploloviny majolky dávám bílý netučný jogurt. Jinak přesně ten samý recept.  Máme ho moc rádi a děláme si ho jako studené večeře dost často.  Zdravím - Daniela.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 7.8.2008 22:28

Ahojky, u nás je zas nejoblíbenější těstovinový salát.Uvař.těstoviny, rajčata, papriky okurky, strouh. mrkev, steril.kukuřice, sůl,pepř a zakys smetana.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 7.8.2008 22:49

Ahojky Micuko,  to mi nemáte dělat, dávat sem takové dobré recepty. Já jsem z toho úplně dostala hlad - a nyní v noci už nic nesmím, protože kila by se šplhala nahoru...  Ale ten Váš salát je zajímavý a bude i zdravý, tak ho vyzkouším.  Díky za inspiraci -někdy je to složité, vymýšlet stále, co zase uvařit.  Zdravím - Daniela.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 8.8.2008 13:45

Pardon!! No, ale protže vím jak je to s tím vymýšlením co uvařit tak přidám ještě něco.  Kuřecí maso na kousky opečeme na trošce tuku, přidáme skleničku scezeného leča, sleničku scezených hub v nálevu - nemusí být, přivedeme k varu a odpařujeme přebyt. tekutinu. Dáme kostku masoxu, sůl,pepř a kečup.Pokud to není husté dle našich představ stačí přidat trochu hotové jíšky (knorr, vitana).Kdo má rád pálivé přidá papričky, fantazii se meze nekladou Já kdysi kdesi koupila čili omáčku s příchutí tropického ovoce, tak ji tam přidávám -mňam Jinak u nás nejoblíbenější 2 topinky na talíř navršit směs a dobrou chuť Jinak příloha brambory, rýže, hranolky...

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 8.8.2008 23:28

Tedy Micuko, vy jste nám snad dnes koukala do talíře. Krom hub tam bylo všechno, i s těmi topinkami. Já navrch ještě dávám strouhaný tvrdý sýr - on se na tom horkém trochu roztaví. Je to strašná dobrota!  Zdravím - Daniela.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz