Mám letošní rostlinky venkovních Ibišků vpěstovaných ze semínek. Některé mají 4 pravé lístky, některé i 5 lístků. V jaké velikosti je můžu přesadit ven?
Mám také otázku. Natrhal jsem si napodzim ty semenníky z ibišku, vyluštil semínka a teď jen čekám kdy vysévat. Neví někdo kdy je nejvhodnější doba? Pokud bych květináče nechával doma tak asi už ted(?), ale mám semínek hodně chci vyset i něco ven. Počasí je tam už jarní, ale bojím se ještě nějakých pozdních mrazíků. Za každou reakci předem děkuji.
Dobrý den Mirku, vzhledem k tomu, že se pod našimi syrskými ibišky většinou objevují i semenáčky, domnívám se, že asi nebude problém už nyní zaset ven. Při zasetí doma to uspíšíte, budete po zmrzlých sázet větší, odrostejší. Elena
Dobrý den, v této diskusi máte na mysli syrský ibišek a jak je to s ibiškem bahenním, kdy je nejlepší zasít tento?Přišly mně objednané semena ibišku bahenního, tak by chtěla získat k jeho pěstování co nejvíc informací, hlavně teď ohledně zasetí, moc mi na tom záleží aby semena vzešly a podařilo se mi vypěstovat tuto rostlinu.Předem děkuji za informace!