takze je to asi tak. 100hlav, 100 nazoru. Pokud jsem ale dobre pochopil, tak na sve zahrade si muzu pokacet co chci i kdyz je to vetsi nez 80cm obvod. Staci jen napsat na patricny urad, ze je strom nemocny, nebo chci omladit, coz chci. Tyto dva stromy podle sousedu nemely nikdy zadny uzitek, oresak par malych, tvrdych orechu, tresen diky tem jehlicnanum z vedlejsi zahrady taky prd. Ovsem vznika problem. Pokud se ourada spatne vyspi, tak mi me oznameni smete ze stolu a jen protoze se mu stromek libi jak je zeleny mi kaceni muze zakazat. tak by to bylo legalne. Nelegalne se mam sebrat a pres zimu ty stromy pokacet aniz bych komukoliv cokoliv rekl. Tam mi hrozi u tresne pokuta, protoze tech 80 obvod ma. Pak jeste dle jinych rad je relativne nejjistejsi cesta, je to teda proti memu presvedceni a vubec mi nevoni. Jde o to, ze se pry strom navrta a strikne se do nej kyselina, nebo Roundup. At je to cokoliv, strom je zivy organismus a tohle reseni je mi proste proti srsti. Takze opravdu zbyva poslat ohlaseni o kaceni a modlit se at to nikdo nesmete. Diky vsem za nazory a diskuzi. JF