Kordia je nepřekonaná
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 9.6.2011 19:05
Mám Kordii a souhlasím s Vaším hodnocením.Vyzkoušel jsem Rychlici, tu mně vždy zlikvidují ptáci, kdysi vychvalovanou Napoleonovu chrupku také mám, ale Kordii se nevyrovná.Snad lze ke Kordii přiřadit ranější Burlat, která vyplní jídelníček před chrupkou Kordia, kterou zavařuji. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.140 (?), 9.6.2011 23:48
Ahoj Petře! Hovoríš mi zo srdca. Mám Kordiu (Těchlovická 2) na vtáčnici už 12. rokom. Vďaka Hedelfingenskej navrúbľovanej do koruny má v tomto roku rekordnú úrodu. Pochopitelne vďaka zaťaženiu plodmi má teraz menšie prírastky. Bez zbytočných postrekov proti vrtuli, dierkovitosti listov a bohviečomu ešte inému má kvalitné zdravé veľké plody aj listy a bez jedinej kvapky glejotoku napriek pravidelnému rezu. Mám ju nafotenú v kvete, pošlem foto aj s čerešňami. Jediný problém mám s vtákmi, ktorí skoro ráno, keď sa zobudia, s nami súperia, kto skôr čerešne oberie. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
víítek - Zlatý Zahrádkář (573) - 6.15 (?), 10.6.2011 16:17
Kordie má sice mnoho kladů. Ale i mnoho záporů. Patří k nejnáchylnějším k mrazu v květu i před květem. Květy mohou vymrznout i v pupenech. U nás Kordie loni nebyly a letos jsou taky v háji.
Výhody Kordie jsou zřejmé - chuť, habitus ideální na vřeteno, málo praskají. Na stromě vydží dlouho i přezrálé, takže lze dobu sklizně natáhnout.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 10.6.2011 17:47
Přesně tak. To je obrovská výhoda u třešně, že praská minimálně za deštivého počasí. V tom Kordia taky vyniká. To, že někomu nerodí z důvodů vymrznutí je mi líto, nějaké zápory mít musí. Těchlovan jsem jedl dvakrát, výborná chuť, obrovské plody, nějaké ty pěstitelské klady určitě taky má, ale Kordia to není. Jak říkám, sladké, kvalitní velké chrupky, ale Kordia je prostě Kordia. To samé Hedelfingenská nebo třeba Schneiderova. Jsou super, ale Kordii se nevyrovnají. V Německu ji používají na kompoty a je o ní každý rok velký zájem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|