Lucie, byla by ještě fotka z jiného úhlu? A taky detail toho spodního rozvětvení. Nicméně vyjádřím se i k tomu co mám k dispozici. Zaprvé záleží na vás, jak vysoký chcete kmen, a jak ostré úhly kosterních větví, popřípadě bujnost jednotlivých větví, jste ochotna akceptovat. Na první pohled se mi zdá, že ta větvička, co směřuje docela hezky do boku, je trochu slabší, než by mohla být pro roli kosterní větve. Ale to se mi možná jen zdá, že to z té fotky nerozeznávám dobře. Co se týče těch dalších, strmějších, tam vyberte jednu, která se vám zdá vhodná pro terminál (měla by být asi nejlépe ta nejsilnější a nejlépe postavená - kolmá). Vypadá to, že ta další kosterní větev je v příliš ostrém úhlu ke kmínku, takže tu bych odstranil. Taky přichází v úvahu použití rozpěrky, pro dosažení většího úhlu rozevření. Já bych ji ale raději odstranil, z tohoto pohledu to vypadá, že je to příliš ostrý úhel na nějakou nápravu. Takže by vám asi zbyl terminál, a ta jedna pěkná větvička do boku směřující. Kosterní větev bych pak možná trochu zastřihl, pokud by se z koncového pupenu neklubalo nic bujného. Terminál taky zastřihnout, běžně by prý měl přesahovat vrchol kosterních větví asi o 20cm, podle mě spíš minimálně 20cm. Kosterní větve narostou nové, a můžete si je klidně vypiplat podle svého.
Dave