Uskladnění usušeného ovoce
|
|
|
|
host - 20.113 (?) 2.2.2013 9:23
"Treni" nema s mikrovlnym ohrevem vubec nic spolecneho, ani s ohrevem jinymi tepelnymi zdroji. S trvzenim pana PP., ze "charakter" ohrevu je stejny, bych tedy dost polemizoval, zalezi, jak je tento "charakter" definovan. Pokud je definovan, jako ohrev elektromagnetickym zarenim v urcitem rozsahu vlnovych delek, tak ohrev zarenim v jinem rozsahu delek ma "charakter" jiny.
Osobne mikrovlnku pouzivam, ale moc ji nemusim, davam prednost klasickemu ohrevu, chut je proste jina. Je mozne, ze voda, ktera prosla mikrovlnym ohrevem, je rostlinami prijimana lepe ci hure, ale ze by rozdil byl tak dramaticky, ze by nebyla prijimana prakticky vubec, tomu (alespon prozatim) neverim. J.R.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 253.246 (?), 1.2.2013 13:32
No, jasně, moli ani nic jiného to nepřežije. Pak můžete ovoce klidně vyhodit protože jediné co v něm zůstane je chuť, a máte po problému.
Jen pro vysvětlení - naprosto nesnášim mikrovlnky a nedovedu si vysvětlit jak je někdo může stále používat, dokonce v ní ohřívat jídlo dětem?!
Pozorovala jsem test, kde políčko pšenice zkusili zalívat část vodou z vodovodu a část vodou prohnanou mikrovlnkou - tato část vůbec nevyrostla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 1.2.2013 16:40
Promiňte, Blážo.Test políčka s pšenicí jste pozorovala, nebo viděla na vlastní oči?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 2.2.2013 8:50
...a jen dodám : samotné "lomcování" by nezpůsobilo nic, kdyby molekuly o sebe vzájemně netřely.Teprve třením vzniká teplo.Že i molekuly v mozku malých dětí může obdobně vysoká frekvence vysílajícího mobilu mírně "zahřívat",je diskutabilní.Tam je opatrnost možná na místě. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.113 (?), 2.2.2013 9:23
"Treni" nema s mikrovlnym ohrevem vubec nic spolecneho, ani s ohrevem jinymi tepelnymi zdroji. S trvzenim pana PP., ze "charakter" ohrevu je stejny, bych tedy dost polemizoval, zalezi, jak je tento "charakter" definovan. Pokud je definovan, jako ohrev elektromagnetickym zarenim v urcitem rozsahu vlnovych delek, tak ohrev zarenim v jinem rozsahu delek ma "charakter" jiny.
Osobne mikrovlnku pouzivam, ale moc ji nemusim, davam prednost klasickemu ohrevu, chut je proste jina. Je mozne, ze voda, ktera prosla mikrovlnym ohrevem, je rostlinami prijimana lepe ci hure, ale ze by rozdil byl tak dramaticky, ze by nebyla prijimana prakticky vubec, tomu (alespon prozatim) neverim. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.18 (?), 11.11.2013 16:16
Pokial ma pamat neklame, tak mikrovlnny ohrev funguje na roztoceni molekuly vody. Tzn. rotacny pohyb molekuly. Este su dalsie dva pohyby molekul. Jeden je kmitanie celej molekuly (to vyuziva ohrev napr.. v rure, alebo od ohna, kde sa vyuziva elmag. ziarenie (infra) ako nosic energie). Na ten posledny pohyb si uz nespominam.
Problem moze byt ten, ze takto roztocena molekula vody sa vrti dost dlho a co to sposobuje s chemickymi vabami, atd. je otazne. Na toto roztocenie treba presnu frekvenciu zdroja. A kedze sa kludne moze stat, ze tento zdroj nebude cisto monofrekvencny, alebo ze su v jedle aj ine molekuly s frekvenciou rotacie podobnou vode, mozu sa roztacat aj ine molekuly. A co to potom sposobuje? Neviem. Ja uz mikrovlnku nepouzivam. Takuto stravu si davat casto mi pride trochu viac "techno".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|