Uskladnění usušeného ovoce



host - 178.235 (?)
1.2.2013 16:40

Promiňte, Blážo.Test políčka s pšenicí jste pozorovala, nebo viděla na vlastní oči?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
Bláža - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 253.246 (?), 1.2.2013 13:32

No, jasně, moli ani nic jiného to nepřežije. Pak můžete ovoce klidně vyhodit protože jediné co v něm zůstane je chuť, a máte po problému.

Jen pro vysvětlení - naprosto nesnášim mikrovlnky a nedovedu si vysvětlit jak je někdo může stále používat, dokonce v ní ohřívat jídlo dětem?!

Pozorovala jsem test, kde políčko pšenice zkusili zalívat část vodou z vodovodu a část vodou prohnanou mikrovlnkou - tato část vůbec nevyrostla.

               
host - 178.235 (?), 1.2.2013 16:40

Promiňte, Blážo.Test políčka s pšenicí jste pozorovala, nebo viděla na vlastní oči?

                  
Bláža - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 253.246 (?), 1.2.2013 16:50

Pozorovala v nějakém dokumentu (už je to ale dlouho). Bohužel to nemohu ověřit kvůli mému již zmíněnému odporu k tomu stroji (takže ho nemám). Budu vděčná pokud to někdo zkusí. Pochybuji ale, že to změní můj názor, mám k němu spoustu dalších výhrad...

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 1.2.2013 19:54

Vaše obava je z fyzikálního hlediska iracionální. Potravinu ohřívá energie stejná, jako proudí ze slunce, nebo z ohně pračlověka Janečka - elektromagnetické záření. Má pouze oproti slunci jinou vlnovou délku, charakter je stejný. Potravinu ohřívá tím, že lomcuje molekulami. Lhostejno, zda do molekul mlátí záření z ohně, nebo z mvt. Vím, že váš názor nezměním, ale jen tak...

                     
Bláža - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 14.13 (?), 1.2.2013 22:09

Hmmm, zajímavé, děkuji za dovzdělání, asi si o tom tedy více zjistím. Nic to nezmění na tom, že nechci doma další krabici co bude zabírat místo, nemluvě o ekologické stopě... Jak to s tou mikrovlnkou ale je budu ráda vědět. Alespoň budu s o něco menším odporem zhnusena jídlem v restauraci z kterého je patrná "výroba" v mikrovlnce :-)

                     
host - 178.235 (?), 2.2.2013 8:50

...a jen dodám : samotné "lomcování" by nezpůsobilo nic, kdyby molekuly o sebe vzájemně netřely.Teprve třením vzniká teplo.Že i molekuly v mozku malých dětí může obdobně vysoká frekvence vysílajícího mobilu mírně "zahřívat",je diskutabilní.Tam je opatrnost možná na místě.   AB

                     
host - 20.113 (?), 2.2.2013 9:23

"Treni" nema s mikrovlnym ohrevem vubec nic spolecneho, ani s ohrevem jinymi tepelnymi zdroji. S trvzenim pana PP., ze "charakter" ohrevu je stejny, bych tedy dost polemizoval, zalezi, jak je tento "charakter" definovan. Pokud je definovan, jako ohrev elektromagnetickym zarenim v urcitem rozsahu vlnovych delek, tak ohrev zarenim v jinem rozsahu delek ma "charakter" jiny.

Osobne mikrovlnku pouzivam, ale moc ji nemusim, davam prednost klasickemu ohrevu, chut je proste jina. Je mozne, ze voda, ktera prosla mikrovlnym ohrevem, je rostlinami prijimana lepe ci hure, ale ze by rozdil byl tak dramaticky, ze by nebyla prijimana prakticky vubec, tomu (alespon prozatim) neverim. J.R.

                     
host - 65.18 (?), 11.11.2013 16:16

Pokial ma pamat neklame, tak mikrovlnny ohrev funguje na roztoceni molekuly vody. Tzn. rotacny pohyb molekuly. Este su dalsie dva pohyby molekul. Jeden je kmitanie celej molekuly (to vyuziva ohrev napr.. v rure, alebo od ohna, kde sa vyuziva elmag. ziarenie (infra) ako nosic energie). Na ten posledny pohyb si uz nespominam.

Problem moze byt ten, ze takto roztocena molekula vody sa vrti dost dlho a co to sposobuje s chemickymi vabami, atd.  je otazne. Na toto roztocenie treba presnu frekvenciu zdroja. A kedze sa kludne moze stat, ze tento zdroj nebude cisto monofrekvencny, alebo ze su v jedle aj ine molekuly s frekvenciou rotacie podobnou vode, mozu sa roztacat aj ine molekuly. A co to potom sposobuje? Neviem. Ja uz mikrovlnku nepouzivam. Takuto stravu si davat casto mi pride trochu viac "techno".

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 11.11.2013 16:21

Ten třetí je, že molekula skáče jako klokan, to je nejnebezpečnější a nejjedovatější možnost. Pokud do sebe dvě kangaroo-jump molekuly narazí, vyzáří při střetu 4 neutrony a ty mohou vybudit ke skoku další molekuly. Vzniká nebezpečí neřízené jaderné reakce se všemi důsledky.

                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 11.11.2013 17:11

vyzáří při střetu 4 neutrony...fuj, proč píšete také nesmysly?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika