Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.150 (?), 16.12.2015 15:17
Osobně Lipnické moc fandím, ale kolik už takových "zázraků" bylo...???
*
Úplně nejlepší je asi pošmejdit po okolí a poptat se čemu se tam daří.
*
Já ještě dodnes nemám vykáceny všechny moje neúspěšné pokusy z mládí...
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.93 (?), 16.12.2015 11:07
To já bych vysadil ted na podzim a necekal na jaro... Uhersky Ostroh ma dnes posledni den otevreno, tak nevim zda byste to stihnul. Na Vysocine se stromky neprodavaji a nesazeji uz radu tydnu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.31 (?), 16.12.2015 13:39
Nic proti tomu, taky jsem to už párkrát udělal když jsem podcenil počasí a své síly, ale co udělají prodejci s na podzim neprodanými stromky?
Zahrnou je trochu víc hlínou a prodají je na jaře.
*
Myslím, že je lepší vysadit je teď pokud se ještě dají koupit. Počasí je příznivé, bláto není, spíš bych to viděl na zalévání. Ale to se někdy musí i na jaře..
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.150 (?), 16.12.2015 16:59
Pane PP., já už jsem zhuntovaný, ale to počasí mě furt ven láká. Ale nedělám nic - nemůžu:-(((((
*
"Na jaře džber vody - hrst bláta,
na podzim hrst vody - džber bláta"
Nevím jak bude na jaře, ale ve Valašském království je stále hrozné sucho.
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 16.12.2015 22:31
Co udělají prodejci s na podzim neprodanými stromky? Zahrnou je hlínou a prodají na jaře
To je jistě možné, ale ve Velkých Losinách, kam občas chodím, mají na podzim koncem prodejní sezóny dost probráno a na jaře je nabídka opět širší - vyorávají nové stromky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.155 (?), 16.12.2015 15:50
Kolega nakupoval ve Strážnici, já v Bojkovicích - tuším stareodrudy.com nebo.org v podhůří Bílých Karpat takže stromky jsou zvyklé na tvrdší klima, bral jsem je ale osobně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.109 (?), 16.12.2015 11:51
Zdravím Milane!
mám sad také na JIhlavsku, 520 m.n.m, můžu vám předat nějaké zkušenosti, slivoně pěstuji cca 15 let a nějaké zkušenosti snad už mám :)
zdraví Honza, honza.je@centrum.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|