Musím se trochu Malvazinky zastat - musí se "umět" nechat vyzrát. Často plody hned po dozrání opadávají, když ale chytíte čas, kdy je plod na pohmat již měkký, ale drží na větvi, utrhněte jej - chuť nebude nic moc (dužnina trochu sladká, slupka nakyslá), ale potom je nechte tak 2 dny při pokojové teplotě (kontrolujte je, plody se od spodní části, kde se občas objevuje malá trhlinka, mohou kazit). Po těchto 2 dnech se chuť pěkně rozleží a plody jsou chutné, šťavnaté i s aroma, které jsem si myslel, že tato odrůda nemá. Plody lze pak uchovávat v chladničce bez újmy na kvalitě i přes týden.
Dříve jsem bral Malvazinku jako něco, co na zahradě již dlouho roste a tak to "z úcty" k věku ji musím zachovat a úrodu nějak rychle zpracovat. Letos po výše zmíněném postupu jsem objevil chuť Malvazinek.