Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?)
21.8.2013 6:35

Zdravím vespolek.

I když to s tématem moc nesouvisí, nechci zakládat nové vlákno. Althanova po dlouhých letech poprvé zarodila a jsem zklamaný. Plody jsou vybarvené, padají i ty nečervavé. Když vezmu viditelně zralý a měkký plod, rozpůlený jde krásně od pecky, ale chuť je zklamáním. Naprosto bez aroma, ani sladká, ani kyselá, prostě chutná to jako myrobalán od cesty, chuť neutrální hmoty. Možná je to vysokou polohou, nevím, ale čekal jsem něco jiného.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 21.8.2013 6:35

Zdravím vespolek.

I když to s tématem moc nesouvisí, nechci zakládat nové vlákno. Althanova po dlouhých letech poprvé zarodila a jsem zklamaný. Plody jsou vybarvené, padají i ty nečervavé. Když vezmu viditelně zralý a měkký plod, rozpůlený jde krásně od pecky, ale chuť je zklamáním. Naprosto bez aroma, ani sladká, ani kyselá, prostě chutná to jako myrobalán od cesty, chuť neutrální hmoty. Možná je to vysokou polohou, nevím, ale čekal jsem něco jiného.

host - 60.147 (?), 21.8.2013 7:14

Mate skutecne Althanovu? Taky jsem se domnival, ze mam Althanovu - tak jsem ji kupoval - ale ted jsem na 99 % presvedcen, ze je to Malvazinka. Kazdopadne uz loni jsem se rozhodl, ze se s ni letos rozloucim a jako nahradu jsem vysadil Opal a Herman. J.R.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 21.8.2013 8:39

Také zdravím vespolek, nyní však zvláště pana PP. Právě nedávno jsem se dost divil, že už máte zralé plody Althanovy. Já zde nikoliv a na Poličsku v 600 m. (Žďárské vrchy) jsou ještě zelené. Mohl by jste nějaké plody vyfotit?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 21.8.2013 9:37

Nevím, malvazinka to snad není, tu jsme v mém mládí mívali. Ale už si ji tak dobře nepamatuju. Vyfotím a postnu to sem. Ale trochu mne kolega zviklal, ten habitus stromu tu Malvazinku hodně připomíná. A co místo ní nevím, úmysl byl dobrou blumu na jídlo a kompot, jako náhradu meruněk. A mimoto utíká čas ...

host - 60.147 (?), 21.8.2013 10:13

Slupka je cervena (ojinena trochu do fialova), kysela, jak psal pred nekolika dny pan MV. Althanova by mela zrat v nasi poloze o dost pozdeji. Mozna ji mame ze stejneho zdroje (kde si pletou Malvazinku s Althanovou), jsem z vedlejsiho okresu. J.R.

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 21.8.2013 10:48

Musím se trochu Malvazinky zastat - musí se "umět" nechat vyzrát. Často plody hned po dozrání opadávají, když ale chytíte čas, kdy je plod na pohmat již měkký, ale drží na větvi, utrhněte jej - chuť nebude nic moc (dužnina trochu sladká, slupka nakyslá), ale potom je nechte tak 2 dny při pokojové teplotě (kontrolujte je, plody se od spodní části, kde se občas objevuje malá trhlinka, mohou kazit). Po těchto 2 dnech se chuť pěkně rozleží a plody jsou chutné, šťavnaté i s aroma, které jsem si myslel, že tato odrůda nemá. Plody lze pak uchovávat v chladničce bez újmy na kvalitě i přes týden.

Dříve jsem bral Malvazinku jako něco, co na zahradě již dlouho roste a tak to "z úcty" k věku ji musím zachovat a úrodu nějak rychle zpracovat. Letos po výše zmíněném postupu jsem objevil chuť Malvazinek.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 21.8.2013 19:56

Zde jsou fotky podivné Althanovy.

Althanova?
Althanova?

host - 60.147 (?), 21.8.2013 20:46

Mam stejne. J.R.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 22.8.2013 6:32

Tak co teda mám / máme? Malvazinky?

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 22.8.2013 7:57

Podle mne Malvazinka. Doplňte ale, prosím, velikost a hmotnost plodů.

Malvazinka
Malvazinka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty