Švestka Jojo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.134 (?), 31.8.2014 11:28
Problémy s moníliami to áno, špatná chuť iba pri nezvládnutí prebierky alebo pri skorom obratí.Jojo je náročná odroda na klimatické podmienky a agrotechniku, na čo nebolo upozorňované.Dobre vyzretá je chuťovo určite lepšia ako napr. Stanley, Najbolja,Lepotica... Stano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 31.8.2014 16:56
Domácí švestka má nejlepší chuť, nejlíp se hodí na knedlíky, koláče, pavidla i slivoviici. Což o to, už se nacházejí odrůdy, které se Domácí v těchto směrech vyropvnají, jenže to není jedna odrůda. Na chuť Hanita, na knedlíky a koláče Katinka, na povidla Stanley, do sudu Toptaste. Ale k náhradě té pravé je ještě cesta daleká.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.1 (?), 24.9.2014 7:34
Takto zlý rok pre odrodu Jojo som ešte nemal.Vždy dozrel týždeň pred Topendom.Ten však už je zrelý, a Jojo je stále o ničom.Čakať na vyššiu cukornatosť nebudem.Pôjde iba do kvasu, a keď nie cukrom, tak prispeje aspoň nejakými arómami. Stano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.41 (?), 24.9.2014 8:41
Mám dotaz k této švestce - měla by být rezidentní proti šárce, ale je prý tak moc odolná, že strom nákazu ustojí, ale na úkor plodnosti. Nám se na listech udělali takové světlé kroužky, někde spíše kruhy - podle známého je to právě napadení šárkou a jeho jediná rada byla řez na pařez - tedy pokácet. Co právě zvažuji, nejen pro napadení šárkou - pokud to je opravdu šárka, ale pro to, že v podstatě za pět let nedala žádnou pěknou úrodu oproti stejně starým stromkům jiných švestek.
Máte někdo zkušenosti s napadením šárkou a jak se projevuje?
Předem děkuji všem zkušeným pěstitelům za radu a odpovědi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|