špendlíky
|
|
|
|
host - 142.202 (?) 1.1.2017 16:08
Já se tady kdysi, nebo nedávno.., na podnož MYKOA ptal. A nepřišlo mi, že by s ní byly nějaké dlouhodobější zkušenosti.
Spíš jsem nabyl dojmu, že ji skoro nikdo neznal. A není to zas tak dlouho...
Nicméně pár stromečků mi na ni roste pěkně bujně - nepoznal jsem rozdíl mezi ní a klasickým myrobalánem.
A na srovnání v tvoření výmladků je ještě brzy. Mladé stromky je tvoří minimálně.
Ale i s těmi klasickými myrobalány, s jejích podrůstáním, nemůže být ani při minimální péči problém.
Že já jsem si je nechal zdivočit do obludných rozměrů, což ony hravě dokážou, je jiná věc...
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.228 (?), 1.1.2017 16:05
Vlezu vám sem úplně mimo vaši momentální debatu, ale: dneska jsem dělala pořádek s fotkama a našla jsem letní fotku špendlíku, starší strom u Veselí nad Moravou, z nějakého sádku u Moravy. Šla jsem kolem se psem a jelikož se donekonečna řešilo téma špendlíky a mirabelky, tak jsem ho vyfotila. Konvalinka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.202 (?), 1.1.2017 16:51
Paní Konvalinko, moc pěkní špendlíci. Až jsem začal slintat jak Pavlovův pes. Chtělo by je namnožit.
*
Co je proti tomu nějak špatně otočený obrázek?
Kdo se chce na něj kouknout, tak mu to přece vůbec vadit nemůže...
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.202 (?), 1.1.2017 16:08
Já se tady kdysi, nebo nedávno.., na podnož MYKOA ptal. A nepřišlo mi, že by s ní byly nějaké dlouhodobější zkušenosti.
Spíš jsem nabyl dojmu, že ji skoro nikdo neznal. A není to zas tak dlouho...
Nicméně pár stromečků mi na ni roste pěkně bujně - nepoznal jsem rozdíl mezi ní a klasickým myrobalánem.
A na srovnání v tvoření výmladků je ještě brzy. Mladé stromky je tvoří minimálně.
Ale i s těmi klasickými myrobalány, s jejích podrůstáním, nemůže být ani při minimální péči problém.
Že já jsem si je nechal zdivočit do obludných rozměrů, což ony hravě dokážou, je jiná věc...
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 55.7 (?), 1.1.2017 16:55
Knihovnička Květů skutečně nemohla mít odbornou úroveň VPO. Nicméně přinesla 130 stran srozumitelného a čtivého textu pro širokou veřejnost. Svazky věnované ovocnářství neodbíhaly od oboru, obsah nebyl zbytečně naředěný. V současné době něco podobného schází.
Jeden z mých starších sousedů se vyjádřil v tom smyslu, že když v naší oblasti neodejde meruňka na apoplexii do deseti let po výsadbě, tak se v pohodě dožije čtyřicítky, a to na jakékoliv podnoži. Některé jeho stromy jsou ještě starší.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|