Možná jsem to byla já, ale tohle opravdu Viktorie nebude, ta zraje dřív a má plody jako slepičí vejce, do dlaně jeden, navíc jen červenofialové. Ne tak fialové, jako na těhle fotkách... Lída
Pane Petře, s tím sudem máte pravdu a je to škoda. Já jsem sad vysazoval s ohledem na možnost přímého konzumu, povidel a zavařenin až případné přebytky na slivovici. Tak vím jak to chodí. A taky vím jaká je konzumní kvalita na tržištích i v supermarketech a hlavně kolik si účtují za 1 kg. Aktuálně podsazuju částečně chcíplý sad a už tam prostě dávám odkopky a nic víc neřeším... Ale pořád ještě počtem stromů nejsem na úrovni z roku 2009, kdy jsem sad zakládal. Za deset let se uvidí. Přeju hezký zbytek dne, jdu něco dělat do zahrady.
Nikoho nic nenapadá? Chuť není tak výrazná jako u Domácí švestky, dužnina se zdá řidší. Před časem někdo typoval Královnu Viktorii, ale podle fotek z internetu se mi podobnost nezdá stejná.
Možná jsem to byla já, ale tohle opravdu Viktorie nebude, ta zraje dřív a má plody jako slepičí vejce, do dlaně jeden, navíc jen červenofialové. Ne tak fialové, jako na těhle fotkách... Lída