Série Top

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
20.8.2013 19:20

Věřím, že v Bratislavě Vám bude Tophit chutnat. Do mé studené polohy se nehodí. Plody krásné, velké, plody, ale chuť je mdlá. I když letos možná bude výjimka. Top 2000, Topking i Hanita dozrávají lépe. Topend zatím nemohu posoudit

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

JJM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (65) - 249.243 (?), 18.8.2013 15:35

Já to udělal s Čač. lepoticí z aleje a výsledek nic moc.Prostě nedozrálo to.

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 248.184 (?), 16.8.2013 22:52

Ono je niekedy dobre vediet i to kto je autorom hodnotenia.

Tato tabulka je sucastou prezentacie TOPov a jej autori su z Geisenheimu (su tvorcami TOPov). Mozno to je ten hlavny dovod, ze ostatne odrody (od konkurfencie z Hohenheimu - Katinka, Hanita,...) nemali sancu na lepsie umiestnenieno. To ze to nesedi dokazuju odporucania odrod tymi, ktori nie su zainteresovani na obrate. Tam Katinka ci Hanita chyba malokedy. Naopak TOPy su zriedkave. Podla vzoru : Ked ma cudzi nepochvali, musim sa sam.laugh

Toptasty ma zatial moc nenadchli, tak uvidime za par dni.

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 19.8.2013 19:04

Dnes som koštoval suedov Topgigant Plus a bol som milo prekvapeny, štavnata sladkasta velka slivka nema chybu.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 19.8.2013 21:28

Nevím jak u Vás, pane Milane, ale mně to nedá a chodím stále na vybarvený, ale ne ještě zcela zralý Toptaste. Chuť je fantastická, tento rok i mírně kořenitá, super pevná konzistence dužniny. Zašárkované Domácí švestky a Vlašky se mohou klidně odporoučet.

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 20.8.2013 13:43

Ač přes mírnou averzi k odrůdám Top-série, mám v plánu letos výsadbu jednoho z Topů - uvažoval jsem o Toptaste, Topstar Plus nebo Top 2000 (ty se ale, kromě Toptaste, asi budou těžko shánět). A nebo nakonec vysadím další Hanitu wink.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 20.8.2013 16:25

Pane Mikeši musím Vám říci, že v současnosti už lze skoro všechny Topy pořídit.Stačí prosmejčit ešopy, a na ledacos narazíte... když něco neseženete, tak i na zahraděcz lze najít majitelé odrůd, kteří odrůdy mají... stačí je pěkně poprosit..."tak já tě tedy pěkně prosím... nyní se mi vybavila scéna z pohádky "Byl jednou jeden král, aneb sůl nad zlato, kde málem zhynul král, který špatně panoval.

Mě se letos čirou náhodou podařilo sehnat očka Topkingu.. jen tak... přiletěly oknem.Přeočkoval jsem stromek třetího Toptastu, který byl naroubovaný na prut Těchobuzické, kterou jsem narouboval na Tuleu gras.O té Tuleu gras jsem se dočetl, že její pyl špatně opyluje.Sama odrůda je  cizosprašná, proto přiroubovaná Těchobuzická bude plnit roli opylovače...

...jenže ten špatně naroubovaný roub Těchobuzické se mi letos po povolení pásky vylomil.Abych neztratil odrůdu,byl jsem  nucen se letos PRVNĚ pustit do očkování.To vám byla sranda,musel jsem se při tom smátlaugh.Jak se dílo podařilo,se teprve uvidí...?

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 248.184 (?), 20.8.2013 17:17

No ja som celkom zvedavy na moj tohorocny Tophit. Mal by to byt jeden z lepsich topov aspon papierovo. Tak dufam ze bude i chutovo. Topend mam tiez, ale Hanita mi pride aromatickejsia.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 20.8.2013 19:20

Věřím, že v Bratislavě Vám bude Tophit chutnat. Do mé studené polohy se nehodí. Plody krásné, velké, plody, ale chuť je mdlá. I když letos možná bude výjimka. Top 2000, Topking i Hanita dozrávají lépe. Topend zatím nemohu posoudit

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 20.8.2013 21:47

No je to divné, viď, Libore. Hanita i Těchobuzická je ještě vybarvená málo, kdežto Toptaste je už vybarvený standartně. Protože je ale sladký dostatečně už teď, tak se dá už pěkně "okousávat". Čačanská Lepotica je sice letos velmi slušná, ale na "okousávaný" Toptaste stejně nemá. Tak je jeho dužnina kvalitní, i když nejde od pecky. Myslím si, že Toptaste bude nejlepší švestka, co tady mám, jak co do velikosti plodů, tak co do jejich kvality. S neodlučitelností se budu muset smířit. Ale ta kvalita při časné sklizni mně to nahradí.

Zaznamenal jsem minulý rok u kupovaných plodů Tophitu v konečné fázi zralosti, zřetelnou "čačanskou" příchuť. Nevím jestli to bude každému vyhovovat.

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 248.184 (?), 31.8.2013 8:46

Tak Petre, p. Milosi, z mojho Tophitu bohuzial je zrejme Topking (niekde doslo k zamene stepov). Zreje par dni po Hanite (ta konci),  plody praskaju a opadavaju (toto presne sedi s popisom Topkingu) a chutovo nenadchyna (pachut travy?), asi prestepim Tophitom. Toptaste je siece velky, sladky, v porovnani s mojou kazdorocnou N.1- Hanitou (kazdorocne vynikajuca chut s pravou slivkovou aromou) je ale suchsi a tvrdsi (ja ale vyhoda na pecenie) a chut je jednoduchsia (menej kyselin, aromy). Prijemne prekvapili prve plody C.Rodnej. Mensie (asi ako Katinka), avsak velmi chutne, aromaticke, chutovo takmer zrovnantelne s Hanitou. Tak este uvidim ako/ci sa neskor vyvinie chut Toptastu, ale zatial to vyzera ze Hanitu tazko v chuti/arome niektora prekona.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz