Rozkvétání slivoní
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 8.4.2014 22:18
Mně to Stanley dělá. Při vysoké úrodě v jednom roce, kvete v dalším roce méně. Je to možná divné, ale já se nejvíce těším na plody odrůdy Tophit. Sice má problémy s cukernatostí, ovšem s těch Topů, co znám je taková nejosobitější. Škoda, že nezraje o nějaký ten týden dříve, kupříkladu jako Valor, ten s cukernatostí problémy nemá. Doufám, že ostatní Topy, co jsem ještě nejedl, nezůstanou za Tophitem pozadu. Tophit ovšem patří jen do teplých poloh, což se o něm i píše.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.142 (?), 9.4.2014 15:42
Jak je vidět, tak tím " kvetením" máte na mysli opravdu něco jiného
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Rony - Diamantový Zahrádkář (1084) - 12.162 (?), 9.4.2014 17:03
Když už je choroba v sadu, tak nakazí nově zasazený stromek viditelně asi druhým rokem. První rok ještě nic. Měl jsem u sebe i rostlino lékařskou "delegaci". Oni to tehdá ještě stanovili jako "monilia laxa". Já se přikláním spíše k tomu druhému. Typickým znakem jsou léze na dřevě. Odepsal jsem na konto této choroby nejméně 50 stromů časem. Není náhylná pouze Domácí, Durancie a Hammanova. Všechno ostaní co jsem sadil pošlo. Nejvíce je citlivá Jojo pak v pořadí Stanley, Čačanské, Valjevka a i Tpotaste. Podle mého vše, co má v genech Duke Elington. Ještě poznámka. Dříve to v sadu nebylo a Čačanky dosáhly věku i 15 let a pak pak to přišlo a zákeřně, téměř stejně jako šarka. Ta ale postatně dříve, ovšem je méne nebezpečná, neodumírá dřevo.
Edit
Foto z roku 2011 JOJO a už hodně postižené. Páskou je označeno to co odumřelo a nebude růst.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|