před asi už deseti roky jsem zasadil "nancyjskou mirabelku" koupenou v zahradnictví.
Dodneška měla jen pár květů a ani jednou plody. Strom je to celkem pěkný vzrůstem, ale jde spíš o ty plody. Než jí vykopu, jaké máte s zkušenosti s podobným problémem?
Hm, takže asi byla moje trpělivost silně nadbytečná. Doposud jsem neochutnal jediý dobrý plod. Ano, v okolí rostou mirabelky divoce a vypadají jak na Vašich fotkách. Takže jde ven a jiný pokus. Jen by mě zajímalo, proč neplodí. Vždyť i ty divoké mají množství plodů...
Mám Nancyskou pátým rokem, už měří 2,5m... vloni pár květů, plod žádný... teprve letos celá nakvetla, ovšem jarní mrazík všechno spálil, nezbyl jediný květ k opylování. Takže plody žádné :-( Ztrácím trpělivost a zvažuji zlikvidovat.
Větve Nancyské mirabelky, které ještě nebyly přeroubovány, jsou pod tíhou plodů prohnuté až k zemi. Stejně jako Tipaly. Zde mráz řádil jen na meruňkách a nejčasněji kvetoucích broskvoních typu ZAIGER.
na semenáčích začínají slivoně ůplně běžně plodit až 10.-12. rokem. To se může týkat i slivoní na myrobalánu, zvlášť, když není prováděný řez. Chcete-li malý, brzy plodící stromek, musíte zvolit při nákupu odpovídající podnož. Walter