Zajímavě barevné plody. Má tato Královna Viktorie podobnou chuť jako například Malvazinka, nebo Prezident či Vision? Nebo jinak, pane Waltere, proč si pořídit právě tuto odrůdu slivoně?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s odrůdou švestky královna viktorie. Zejména by mě zajímala její odolnost k šárce.
Děkuji za odpovědi.
Královnu Viktorii jsem nikdy neměl, takže nevím k čemu by se dala její chuť přirovnat. Vím, že máte Černošickou ranou pološvestku a jinak mě nic nenapadá. Do červena mně tady vybarvuje zpočátku jen ten Amers, v budoucnu možná Crvena Ranka a Malvazinka. Větším problémem než moniliový úžeh, bude u mě pravděpodobně na peckovinách ta podivná bakterióza (r.o.v.p.).
Zapomněl jsem na Fortune, švestkomeruňky a hlavně zajímavě barevnou snad nepravou Dapple Dandy, ty všechny mají červené odstíny a často i dužninu, např. Chernyj Barchat.
Zajímavě barevné plody. Má tato Královna Viktorie podobnou chuť jako například Malvazinka, nebo Prezident či Vision? Nebo jinak, pane Waltere, proč si pořídit právě tuto odrůdu slivoně?