Zapomněl jsem na Fortune, švestkomeruňky a hlavně zajímavě barevnou snad nepravou Dapple Dandy, ty všechny mají červené odstíny a často i dužninu, např. Chernyj Barchat.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s odrůdou švestky královna viktorie. Zejména by mě zajímala její odolnost k šárce.
Děkuji za odpovědi.
Královnu Viktorii jsem nikdy neměl, takže nevím k čemu by se dala její chuť přirovnat. Vím, že máte Černošickou ranou pološvestku a jinak mě nic nenapadá. Do červena mně tady vybarvuje zpočátku jen ten Amers, v budoucnu možná Crvena Ranka a Malvazinka. Větším problémem než moniliový úžeh, bude u mě pravděpodobně na peckovinách ta podivná bakterióza (r.o.v.p.).
Zapomněl jsem na Fortune, švestkomeruňky a hlavně zajímavě barevnou snad nepravou Dapple Dandy, ty všechny mají červené odstíny a často i dužninu, např. Chernyj Barchat.
Zajímavě barevné plody. Má tato Královna Viktorie podobnou chuť jako například Malvazinka, nebo Prezident či Vision? Nebo jinak, pane Waltere, proč si pořídit právě tuto odrůdu slivoně?