Jaký druh švestky je nejlepší na slivovici?Dle mého to musí být ze švestky, která má malé, aromatické plody.Protože jak už jeden pán řekl,a já se s názorem ztotožním- aroma pálenky vzniká nejen z aromatické dužiny, ale taky ze slupek, a pecek,tudíš jsou malé plody zvýhodněny proti těm větších rozměrů.
Důležitý parametr?...málo cukru.Z většího množství cukru vznikne vvětší množství alkoholu.Ten je sice žádoucí, ale kontraproduktívní, protože ve výsledném výrobku ředí tu trochu aromatu, co ho tam ve švestkách je.Cukr můžeme dodat-je levný, ale celkové aroma je neměnné, a destilací se vytrácí.
Jestliže cukr můžeme dodat, můžeme dodat švestkové aroma průmyslově vyráběné-ale kdo by to dělal.Ani jedno, ani druhé, ponechme vše přírodní, a budeme spokojeni.