Jaký druh švestky na slivovici?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
14.2.2018 17:08

A Vy jste žádal nějakou radu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 43.70 (?), 11.12.2012 19:11

Začíná doba pálení švestkových i jiných kvasů, otázka zní - jak se vám letošní rok vydařil, kolik bylo povidel, sušených švestek, slivovice a jiných švestkových laskomin. Jeden můj známý v tento čas vždy mezi řečí prohodí,,vyuzené mám, vypálené také, můžou začít Vánoce ".

                     
host - 107.23 (?), 11.12.2012 20:49

Tak letos nebylo vůbec nic :)

Měl jsem tak do kila trnek, jinak ani pecka.

                     
host - 43.70 (?), 12.12.2012 17:59

Letos to bylo slabší jen 180 l kvasu, minulý rok 800. Na kvalitu si neztěžuji, letos je tak jako i loni slivovice výborná. Jinak povidla neděláme a švestky nesušíme, zato jich hodně spořádáme hned ze stromu samozřejmě i na buchty a zavařeninu.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 6.4.2014 20:51

Jaký druh švestky je nejlepší na slivovici?Dle mého to musí být ze švestky, která má malé, aromatické plody.Protože jak už jeden pán řekl,a já se s názorem ztotožním- aroma pálenky vzniká nejen z aromatické dužiny, ale taky ze slupek, a pecek,tudíš jsou malé plody zvýhodněny proti těm větších rozměrů.

Důležitý parametr?...málo cukru.Z většího množství cukru vznikne vvětší množství alkoholu.Ten je sice žádoucí, ale kontraproduktívní, protože ve výsledném výrobku ředí tu trochu aromatu, co ho tam ve švestkách je.Cukr můžeme dodat-je levný, ale celkové aroma je neměnné, a destilací se vytrácí.

Jestliže cukr můžeme dodat, můžeme dodat švestkové aroma průmyslově vyráběné-ale kdo by to dělal.Ani jedno, ani druhé, ponechme vše přírodní, a budeme spokojeni.

                  
host - 65.13 (?), 13.2.2018 18:34

V dobrej pálenici sa nepoužíva antikorwink

                     
Vašek38 - (2) - 45.137 (?), 14.2.2018 14:28

Určitě bych doporučil vybírat ty klasické staré odrůdy- tzn. středně velké, možná spíše menší plody tmavě modré barvy. S kamarádem, který má palírnu jsme pár možností vyzkoušeli a tyhle roky osvědčené odrůdy byly nejlepší. Ale jaký je přesný odborný název, to bohužel říct nedokážu.

                     
host - 33.3 (?), 14.2.2018 15:49

Tak to jsem se nic nedozvedel moc jste neporadil

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 14.2.2018 17:08

A Vy jste žádal nějakou radu?

                     
host - 33.3 (?), 14.2.2018 18:54

Ano poprebuji poradit pan ivan hlavaty neco doporucil ale ze se mam zeptat oddorniku   jiri f m        ivan zokenka     milan fiala    jiri h    mikes13          petr z pardubic      a vy dr vyslouzil zatim se nikdo neozval krom vas        potrebuji nejake odrudy svestek na chut a hlavne na paleni    moje nadhorska vyska 280m   dekkuji za kazdou radu od vas i jinych pestitelu   

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 14.2.2018 20:52

Nejkvalitnější slivovice je z Domácích trnek (Bystrických), Durancijí a Vlašek.Pokud máte panickou hrůzu z PPV (šarky),potom vysaďte Toptaste, Topper,Jofelu a další.Vypálit se dá ze všech švestek, pološvestek,rynglí, špendlíku a mirabelek.Výborné destiláty jsou ze špendlíků a mirabelky Nancyské.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika