Herman
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 12.8.2021 13:50
Ta poslední fotka je nádherná, můžete jí zrovna poslat do nějaké pomologie. Hermanu je už dávno konec, ale netroufnu si odhadnout, co máte na fotkách. Když je Herman už úplně zralý a měkký, je u mě dužnina více do žluta, to jsou právě ty Hermany s nejlepší chutí, již dostatečně sladké a mírně aromatické. Jinak, co se týče letošní švestkové sezóny, tak je to dost velká bída. Oproti meruňkám, co dozrály v červenci, jsou současné švestky jen "vodnatá řidina". Na rozdíl od minulému roku je z nich nejchutnější Katinka, i když je taky dost "řidká". Zřejmě díky nadměrným srážkám. Hodně špatné jsou první lepotice, ale i Topfirsty a Topfive.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 12.8.2021 13:50
Ta poslední fotka je nádherná, můžete jí zrovna poslat do nějaké pomologie. Hermanu je už dávno konec, ale netroufnu si odhadnout, co máte na fotkách. Když je Herman už úplně zralý a měkký, je u mě dužnina více do žluta, to jsou právě ty Hermany s nejlepší chutí, již dostatečně sladké a mírně aromatické. Jinak, co se týče letošní švestkové sezóny, tak je to dost velká bída. Oproti meruňkám, co dozrály v červenci, jsou současné švestky jen "vodnatá řidina". Na rozdíl od minulému roku je z nich nejchutnější Katinka, i když je taky dost "řidká". Zřejmě díky nadměrným srážkám. Hodně špatné jsou první lepotice, ale i Topfirsty a Topfive.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.222 (?), 13.8.2021 14:13
Díky za reakci. Podle jukka.cz by čačanska lepotica měla zrát až koncem sprna. Letos díky studenému jaru se tomu skoro blíží, ale v teplých letech zraje i na konci července. V příloze posílám i habitus stromu. Šářka mu dává co proto a každý rok padne za vlast i jedna větev.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.248 (?), 13.7.2022 18:43
Herman... je první, je dobrá, tak se dá něco přehlédnout. Z mé zkušenosti přeplozuje, monilie, padá okamžitě při dozrání, ale jak jsem psal... je první. Když se budu rozhodovat pro červencovou slivoň, počkám cca.10 dní na Katinku. Jirka PDY
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|