Aké odrody sliviek do záhrady?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10340) - 70.240 (?)
8.1.2025 18:23

Bude mě zajímat, jak na Vysočině dopadnou stromky slivoní u nedalekého souseda. Koupil jich pátnáct a všechny jsou to Kulinárie (Toptaste). Bylo to pořizované stylem: "No nekup to, když je to tak levný". Původně jsem zamýšlel právě na Vysočině naroubovat nebo nasadit také tuto odrůdu. Nemám to úplně stoprocentně ověřené, ale myslím si, že Toptaste není moc odolný vůči mrazu v květu, alespoň tady se tak zdá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 16.229 (?), 7.1.2025 22:21
Jolinu ani jinou novou odrůdu neplánuji zkoušet. Letos naroubuji ještě Moni na Hagantu, ale nevidím žádnou, která by překonávala staré odrůdy, které pěstuji.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10340) - 70.240 (?), 8.1.2025 18:23

Bude mě zajímat, jak na Vysočině dopadnou stromky slivoní u nedalekého souseda. Koupil jich pátnáct a všechny jsou to Kulinárie (Toptaste). Bylo to pořizované stylem: "No nekup to, když je to tak levný". Původně jsem zamýšlel právě na Vysočině naroubovat nebo nasadit také tuto odrůdu. Nemám to úplně stoprocentně ověřené, ale myslím si, že Toptaste není moc odolný vůči mrazu v květu, alespoň tady se tak zdá.

host - 228.241 (?), 8.1.2025 23:05
U mňa je rodivost Toptaste primeraná aj keď rok od roku rozdielna..obyčajne má stále niečo ale to okopavanie v horšej pôde je potrebné..takisto v suchu do tohoto okopavaneho miesta lejem vodu..čo sa týka odolnosti väčší mráz by asi zobral všetko..údajne draslík podporuje odolnosť kvetov v mraze..hnojim už niekedy vo februári aby sa hnojivo do pučania stromov stihlo trochu dostať ku koreňom..stromom dávam Cererit..na začiatku keď som zistil po pôdnom rozbore deficit viacerých prvkov som na jeseň prihnojil mastalnym hnojom a na jar zemiakovým bezchloridovým so zvýšeným obsahom draslíka.. Toptaste mali nasadu tento rok peknú mám asi 6 stromov ale fotky z tejto odrody nemám len takúto.. Na MB.
Toptaste na MB.
Toptaste na MB.

host - 228.241 (?), 8.1.2025 23:12
Peknu úrodu máva aj Topstar plus.. tento rok krásnu..mám 3 stromky... podpnik MB.
Topstar plus
Topstar plus

host - 228.241 (?), 8.1.2025 23:17
Hanita tento rok podpnik MB.
Hanita
Hanita
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika