host - 16.229 (?), 5.1.2025 14:16
Nezlobte se, ale to bych mohl taky napsat, že můj sad 250mnm je vzdálený 5km od Chřibů, jejichž nejvyšší vrchol má kolem 600mnm. Je to pravda, ale vzhledem k pěstování v mém sadě zcela irelevantní.
Nejkvalitnější švestky mám Anna Späth, Čačanská rodná, Gabrovská(u mě málo plodí), Bystrická muškátová, Debrecínská muškátová, Tuleu Gras, Techobuzická. Zatím díky bohu bez větších projevů PPV, nebudu je ale nikomu doporučovat, v jiné lokalitě to může být jinak.
Jofela neoslnila, uvidíme v dalších letech. Doporučit mohu Toptaste, u mě i spolehlivý Stanley dozrává v posledních letech do dobré až výborné chuti a je to skvělý opylovač. Haganta přes počáteční nadšení a vysazení dalších stromů teď spíše za očekáváním.
Hanita u mě zklamala v růstu a plodnosti, Valjevka totální propadák i kvůli PPV. Královna Viktorie v konkurenci jiných slív neobstála chutí, většina plodů Althanovi ryngle shnilá a krmila hmyz, mirabelka Nancy měla plody velikostí třešní...
Nedám dopustit na Zelenou ryngli, i přes praskání plodů po dešti si ji kvůli chuti nechávám.
Hugovotr
|