Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 2.7.2014 12:44
V zimě ti vrabci berou škůdce. A mám asi výhodu, že se na jaře stěhují do města, nevidím je tam zase až v zimě. Pupeny neozobávají. A pokud jde o úrodu, zatím to vypadá dobře s rybízy (ale ptactvo se už srocuje), do korun jabloní nekoukám, zahradu mám ve svahu a tak se kloužu po opadaných jablíčkách, navalená je Rumjanaja Zorka, ostatní slivoně mají možná na jídlo, na nic víc. Škoda, kdyby byla nějaká jablka na Topazu a Jonalordu, viděl bych, jestli by byla strupatá. Listy jsou na tom s napadením skoro stejně u nich i u Glosteru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.38 (?), 8.7.2014 22:19
Takže pokračování: včera jsem okopávala zeleninu a koukala, že na jedné broskvičce je těch broskví cca 15ks - tak to mně celkem potěšilo, myslela jsem, že ani to ne. Konečně nám trochu, i když opravdu jen decentně sprchlo, tak se snad i nalejou. Dneska po 20h přijde odsud nasupený muž a že prý: jestli chci ještě ochutnat nějakou broskev, tak ať s tím jdu něco udělat, protože našel 3 - z poloviny sežrané na zemi a několik rozklovaných přímo na stromku. Letěla jsem tam a jelikož je broskvička cca 1,5m vysoká, celou jsem ji omotala netkankou No, jsem zvědavá, jak to dopadne. Tipuju, že přijde nějaká šutora a netkanka mi omele ten zbytek nenakousaných broskví Konvalinka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 17.7.2014 7:01
Tak s největší pravděpodobností - podařilo se mi zahlédnout - jsou meruňkovou škodnou strakapoudi. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|