Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
geraldG10 - (45) - 110.61 (?), 1.7.2014 20:18
Drozd netuším, ale kos je prý dost tuhý :)
|
|
|
|
|
|
|
Elena - Bronzový Zahrádkář (55) - 54.27 (?), 1.7.2014 21:43
Chlapi, na drozdy mi nesahejte... viděla jsem několikrát, jak si poradí s ulitou bouďáka šneka, aby ho mohl sežrat a ti mě vadí podstatně víc něž sklizeného trochu ovoce. Kosů, drozdů, sýkorek, vrabců a jiných máme plnou zahradu - jahody byly načnuté jen některé od malých slimáků (tam, kde bylo přehuštěno) - no, je pravda, že kosáci mi rozklovali, rozrabali, roztrhali novou netkanku pod nimi (ale zřejmě špatná kvalita), rybíz zůstal netknutý (a jak já se těšila, že nebudu muset sklízet), josta, maliny... zatím si ptactvo ničeho nevšímá. Obrali sice trochu třešní - 80 l je jich ale už v pálenici. Horší bude až začnou dozrávat Nagevicovy a ještě jedny letní hrušky - na těch si pochutnávají sýkorky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.140 (?), 2.7.2014 1:16
Ohledně pečeného drozda najděte si tordo ricetta. I na pyrenejském ostrově je připravují.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 2.7.2014 7:36
Pokud jde o práci ptactva v zimě, tak i vrabci v zimě obírají větvičky, stejně jako sýkorky. O jiných druzích přehled nemám, nic jiného se v korunách ovocných stromů v zahradě neukáže. Na krmítku je to jiné. Pokud jde o ten druhý pohled, kdyby jste měli na návštěvě myslivce Italy, nejspíše by měli cukání zastřelit si pár ptáčků větších než vrabec. A pokud by si je nevezli domů, asi byste si pochutnali s nimi. Tvrdé maso bude mít nejspíše starý kos, ale nevím jak rozeznat mladého od starého. To by chtělo početnější vzorek, nebo se zeptat ornitologů. Pokud jde o chuť, jaké bylinky dáte do nádivky, tak bude vonět a chutnat. Přijde mi, že ubývá vrabců, a zvyšují se počty ptactva většího než právě vrabec a menšího než orebice. A žravějšího, drzejšího.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|