Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné
|
|
|
|
 |
 |
|
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář (489) - 84.120 (?) 29.6.2014 19:33, zobrazeno: 23285x
tento rok mi žiadne ovocie... tak som dúfal aspoň v paradajky... drozdi obrali všetky čerešne, čierne ríbezle, červené oďobávajú ešte nezrelé a púšťajú sa do paradajok... a chodia si obzerať sľubnú úrodu černíc... čo mi poradíteokrem textílie a vzduchovky? Podotýkam, že záhradu nemám pri dome, chodím tam 2x týždenne... Dcéra má luk, ale je začiatočníčka, trafí tak kartonovú krabicu 40x50 cm na 20 m... tá to nevytrhne... okrem toho ten lukk nevydáva žiadny hluk
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.38 (?), 29.6.2014 19:55
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.95 (?), 29.6.2014 22:48
Když jsem na muchovníku letos poprvé uviděla kosáka, ověsila jsem keř starými CD jako vánoční stromeček, dokud nedozrál a neočesala jsem ho. Takže kosáci měli smůlu, nechala jsem jim jen pár bobulek nahoře na chuť. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
kranex - (47) - 136.143 (?), 29.6.2014 23:54
ja som im v Blave na sidlisku vysadil, muchovnik,jostu, cerne ribizle, aroniu..nalievam vodu do misticky na kanalovom poklope, vsechna operena havet sa tam chodi mocit... a nist, ani bobuli nezobli, jako naschval... ale zato socialne slabe vrstvy sa uz zacali po tom obzerat(muchovnik)..prej ci to neni jedovate...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.95 (?), 30.6.2014 0:08
Tak na tyhle "ptáčky" by asi CD nezabrala... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 30.6.2014 1:04
Dobrý večer,
Angrešty, rybízi a kanadskou borůvku zatím máme, akorát třešně a višně už máme bohužel předčasně sklizené. Višně jsme nikdy ani v plné zralosti neochutnali.
Loni a jiné roky jsem úrodu třešní zachraňoval výstřely z brokovnice poplašnými náboji do vzduchu a startovací pistolí. Pár sklenic kompotů jsme zavařili, ale převážnou část sklidili špačci. Byly to pravidelné nálety cca 100 špačků. Polovina ulice mi děkovala za záchranu úrody a soused mi dokonce koupil startovací nábojky do pistole a druhý soused mi daroval krabičku ostrých nábojů do brokovnice po otci. Ostré náboje střílet v naší části obce nepřichází absolutně do úvahy, kvůli velké zalidněnosti. Na kachny se náboje hodily.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.178 (?), 30.6.2014 13:31
Sežrali tak sežrali.Ospoň nemusím obírat a zavařovat.Na zimu zas koupím 20kg.slunečnice aby neodletěli.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |