Dřevěné sudy pro výrobu, skladování vína mají velmi malý otvor, který umožňuje jejich čištění.Myslím si tedy, že doporučená dávka pro desinfikaci prostoru sudu aby splnila svůj účel musí být předimenzovaná,jde o spolehlivé zničení spor,bakterií,choroboplodných zárodků.Navíc potřeba sterilního prostředí v sudech pro výrobu vína je diametrálně odlišná od prostor skleníků, kde se lehce dostaneme během sezony s fungicídnimi postřiky.
Pokládám za samozřejmé, že se před sířením ve skleníku umyjí skla teplou vodou-nejlépe vapkou,savem, ale spory plísní jsou v místech, kde se voda nedostane-v záhýbech.Vysíření není primárně určeno k vydezinfikování půdy, ale většinou skel, kde se nacházejí zbytky listů, na které při čištění zapomeneme.Rozhodně nikdo nebude používat pro vysíření skleníkových prostor 50-200ks sirných knotů pro malý,nebo středněvelký skleník.Rozumná dávka je do deseti kusů.Síra rostlinám v rozumném množství neškodí, ale je hnojivem.Nadlimitní množství síry, nebo přítomnost rostlin při vysíření skleníku škodí, tak jako jiné prostředky, hnojiva která jsou používána v nepřiměřeném množství.Při desinfekci skleníku vysířením,nemají být v prostorách rostliny,protože by mohly být poškozeny.