Otvírání skleníku, když mrzne
|
|
|
|
|
 |
 |
|
OpiceOpi - (9) - 43.185 (?), 19.2.2023 14:32, zobrazeno: 2601x
Pěkný den,
mám nově skleník od firmy Limes (Hobby) s pojezdovými dveřmi. V zimě jsem byla překvapená, že když mrzlo, s dveřmi nešlo naprosto pohnout. Nahoře se do jejich pojezdové dráhy dostane voda, která tam zmrzne, takže když mám dveře zavřené, do skleníku se pak nedostanu. Kolegové zahrádkáři, nemáte s tím někdo zkušenost a nevíte nějaké řešení?
Děkuji,
O.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.39 (?), 19.2.2023 18:51
Nevím, jestli by to pomohlo u skleníku, ale u auta se dřív dveře natíraly glycerinem, aby nepřimrzly. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 19.2.2023 19:16
Obávám se, že to nepomůže. Dveře u auta mají gumová těsnění, na kterých se vytváří jen tenoučká vrstvička vlhkosti. Ten pojezd skleníku je nejspíš celokovový a navíc vytvarován tak, že se tam drží vody mnohem víc. Přemýšlím, zda by nepomohlo seshora nasypat sůl, ale ta by se nesměla dostat dovnitř skleníku.
Možná použít rozmrazovací spray na zámky? Preventivně nebo v případě nouze.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 21.2.2023 10:43
Je to dobrý nápad. Jenže pro mne nerealizovatelný. Zatím jsem ani loni ani letos neměl potíže s jeho vykopáním. Celer bulvový taky přežil bez úhony, stejně jako mrkev. Obojí jsem ale zasypal tak 10 cm hlíny. Celkem teplé zimy. Ale jsem zvědavý na řapíkatý celer, který zůstal na záhonu.
V tom mém mokrém sklepě by mi to všechno shnilo.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.39 (?), 20.2.2023 15:17
A co na ty dveře přilepit kousek nad spodkem nějakou "okapničku" (třeba proužek PVC nebo gumy), aby to překrylo tu kolejničku? Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|