-KPZ zahradní a sadová-kdo s ní ví, ten to zlato uková! Obrázek Váš podoben naší lidské lékárničce a v menším pro podpoření zdraví našich pejsků, kočky a králíků. Je otázkou, jestli jsme se od divé přírody jako lidstvo odtrhli už dost, nebo ještě málo? Zatím to vypadá, že r.25 bude opět náročný v boji proti slimákům-co myslíte, že nás ještě nemine? SPCH
Zapomněl jsem informaci, že v únoru 2026 končí registrace úl. metribuzin. Vypadá to, že opravdu. Je součástí herbicidů hlavně do brambor, ale i do rajčat, mrkve, chřestu... Sencor, Keeper Liquid, Arcade...
Zelení aktivisté by se "zaradovali", kdyby viděli takovou zásobu "jedů" u jediného zahrádkáře. Čím hůř pro škodlivé činitele, tím lépe pro nás. Co tě nezabije, to tě posílí.
Ono to vypadá sebevražedně, ale není. Snažím se vše pěstovat jako pro dětskou výživu. A jde to i s chemií! Bez chemie se neobejdeme, otepluje se, objevují se noví škůdci a choroby. Původní domácí škůdci a chroby se teď činí ostošest. Teplo jim vyhovuje. A nikomu už ohledně postřihů neradím, ani nikomu z rodiny. Nemá to smysl. Všichni jsou odpůrci postřiků, ale v srpnu či září provedou nájezd na mojí zahradu. Voni se nájezd díky pomrznutí ovoce nekonal...
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?),5.1.2025 18:49
Ač sám nestříkač (z lenosti, ne z principu), souhlasím s vámi, že rozumně používaná chemie zdaleka není to, za co ji lidé mají. Myslím ve vlivu na zdraví. Ostatně jsme chodící chemická úložiště tak jako tak.
Taky jsem odpůrce chemie na zahradě a hleďte, jak jsem dopadl. A to se nepovažuji za chemika. Na jaře to budu muset vytřídit. Ale jak jinak se účinně bránit, aby 2/3 úrody nepadly za oběť škůdcům.
-KPZ zahradní a sadová-kdo s ní ví, ten to zlato uková! Obrázek Váš podoben naší lidské lékárničce a v menším pro podpoření zdraví našich pejsků, kočky a králíků. Je otázkou, jestli jsme se od divé přírody jako lidstvo odtrhli už dost, nebo ještě málo? Zatím to vypadá, že r.25 bude opět náročný v boji proti slimákům-co myslíte, že nás ještě nemine? SPCH