Porovnání klimatických podmínek
|
|
|
|
|
|
|
|
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář (105) - 38.61 (?), 26.2.2017 17:59, zobrazeno: 3777x
Dobrý den,
rád bych porovnal klimatické podmínky jen amatérsky v ČR.
Například dnes jsem si všiml, že tulipány mají v Chebu, cca 500 mnm již 5 cm výhonky. Docela mne to překvapilo.
Sněženky již samozřejmě kvetou, na stromy se podívám zítra.
A jak je to u Vás?
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 26.2.2017 18:05
U Přerova 270 mnm, sněženkám koukají špičky lístků, tulipány ještě nevědí, že bude jaro, ve stínu je ještě i u povrchu zmrzlá hlína...
|
|
|
|
|
|
|
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář (105) - 38.61 (?), 26.2.2017 18:15
Kdysi jsem toužil po tom, přestěhovat se na jižní Moravu, případně alespoň do jižních Čech. S ohledem na své zkušenosti bych dnes neměnil, zimy tu nejsou tak kruté, jaro přichází s ohledem na nadmořskou výšku stejně, nebo i dříve, v létě tu snad nejsou takové pařáky, a hlavně, je tu dostatek vody i v období sucha. Ale jednoduchost pěstování hrozna, meruněk a broskvoní Vám tiše závidím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář (105) - 38.61 (?), 26.2.2017 18:37
Bohužel je již tma, tak je nevyfotím, ale sněženky kvetou již od čtvrtka.
Čekal bych v Bulharsku dřívější termín. Příroda je velká čarodějka.
|
|
|
|
|
|
|
covex - (5) - 118.18 (?), 26.2.2017 21:07
Liberec 419mnm, zima nas stale jeste neopustila, misty sice jsou snezenky a bledule vylezle (jeste ve snehu), tulipany jeste v zahonu snadno prehlednete, vcera jeste snezilo, Jestedsky hreben je stale pod snehem. Dest a tajici snih misty nadelaly ze zmrzle pudy bazinu. Nektere casnejsi kere se probouzeji, stromy ale jeste ani nahodou. Doufam, ze merunka i broskve jeste pockaji, protoze poslednich nekolik let kvety omrzaji - zalezi hodne na umisteni severni/jizni strana atd - skoro jizni je u nas pro toto horsi, protoze strom se driv probudi a brezen/duben urcite jeste prinese mraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 14.5.2017 9:50
Mimmo, to pendlujete mezi Bulharskem a ČR?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|