Počasí 2025
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10444) - 70.240 (?), 19.3.2025 7:00
A co řekl ředitel ČHMÚ ve včerejším rozhovoru?
- Kolísání teplot v tomto období je normální, situace z minulého roku, kdy mráz způsobil velké škody se může opakovat. Vpády studeného vzduchu se očekávají.
- Celkový objem srážek se nezmění, ale srážky spadnou v jinou dobu, takže je třeba zadržovat vodu v krajině
- Zimy jsou čím dál teplejší. Čím dříve bude začínat vegetační sezóna, tím dříve se začne vysušovat půda. Minulá zima 2023/24 byla nejbohatší na srážky od roku 1961. V září minulého roku spadlo 500% srážek oproti průměru za tento měsíc..
Zaujala mě mapa průběhu vegetační sezóny, kde bylo znázorněno, že východní polovina republiky má vegetaci urychlenou, zatímco západní polovina jí má opožděnou. Pokud jsem si dobře všiml, tak například okres Hradec Králové jí má mírně urychlenou, okres Pardubice je oproti průměru v normálu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 22.3.2025 6:20
, dnes mířím na Znojmo, uvidím pak vícekrát , ač převážně abstinent, trochu vína já mám rád. Lehká, občasná intoxikace kvalitou nám pomáhá zvládat náročné úkoly, které na nás život klade. Ta železniční asi nehoda je jen drobná lapálie ve srovnání s hrůzami na bojištích, hasičům a obecně záchranářům nezávidím, ani případným novým vojákům ten náborový milion... Ať nejsem zcela mimo téma: ranní šestá a za oknem jednička, dneska by to šlo , SPCH.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |