Počasí 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?)
21.3.2025 12:23

SPCH, v Hustopečích, (nikoliv nad Bečvou, kde řádí jedovatý benzen), rozkvetly údajně mandloně. Tak neváhejte. yes . 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3060) - 208.138 (?), 17.3.2025 11:17

Ale mohlo by, parchant, chátrat pomalejš!angrylaugh

Milan

host - 248.204 (?), 17.3.2025 12:41

Naprostý souhlas yes     Lída 

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6624) - 9.142 (?), 17.3.2025 14:07

Už jste jako ten pán z Břeclavska, co se rozčiloval, že počasníci hlásí sněžení a u nich ani vločka. Mně zas mrzí když přijedu od nás do PU, že je tam vše o 14 dnů vzrostlejší. Přece na horách sejou hrách, na dolině čočku. Holt si musíme zvyknout, za ty naše roky už bysme to měli chápat. Tady dnes mráz v okna duje, snížek poletuje, v světnici teplo u kam - radiátoru. Holt za radiátory vlezem. Se vpádem Němců vpadl i mrazový vzduch.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?), 19.3.2025 7:00

A co řekl ředitel ČHMÚ ve včerejším rozhovoru?
- Kolísání teplot v tomto období je normální, situace z minulého roku, kdy mráz způsobil velké škody se může opakovat. Vpády studeného vzduchu se očekávají.
- Celkový objem srážek se nezmění, ale srážky spadnou v jinou dobu, takže je třeba zadržovat vodu v krajině
- Zimy jsou čím dál teplejší. Čím dříve bude začínat vegetační sezóna, tím dříve se začne vysušovat půda. Minulá zima 2023/24 byla nejbohatší na srážky od roku 1961. V září minulého roku spadlo 500% srážek oproti průměru za tento měsíc..

Zaujala mě mapa průběhu vegetační sezóny, kde bylo znázorněno, že východní polovina republiky má vegetaci urychlenou, zatímco západní polovina jí má opožděnou. Pokud jsem si dobře všiml, tak například okres Hradec Králové jí má mírně urychlenou, okres Pardubice je oproti průměru v normálu.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6624) - 9.142 (?), 19.3.2025 17:14

Dnes ráno na chalupě = zahradě. Za poslední zhruba týden minimum -9. Ve skleníku v konvi na vodě škraloup ledu. Vyseté ředkvičky a rukola nic. Broskvoně mají pupeny nalité, ale zatím se drží zpátky. Réva neslzí. Tráva neroste, což je dobře.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?), 21.3.2025 12:23

SPCH, v Hustopečích, (nikoliv nad Bečvou, kde řádí jedovatý benzen), rozkvetly údajně mandloně. Tak neváhejte. yes . 

host - 91.196 (?), 22.3.2025 6:20

laugh, dnes mířím na Znojmo, uvidím pak vícekrátcool, ač převážně abstinent, trochu vína já mám rád. Lehká, občasná intoxikace kvalitou nám pomáhá zvládat náročné úkoly, které na nás život klade. Ta železniční asi nehoda je jen drobná lapálie ve srovnání s hrůzami na bojištích, hasičům a obecně záchranářům nezávidím, ani případným novým vojákům ten náborový milion... Ať nejsem zcela mimo téma: ranní šestá a za oknem jednička, dneska by to šlocheeky, SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?), 22.3.2025 10:47

Opíjejte se, co hrdlo ráčí, milý pane SPCH, já bych se zase rád opájel nějakými pěknými fotkami kvetoucích mandloní. Určitě bych na internetu nějaké ulovil, ale potěšilo by to více právě od vás. Nebo by mohl něco vložit hugovotr, či někdo jiný. Přece jen to jsou jedny z prvních kvetoucích ovocných stromů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz